Θ. Βασιλόπουλος: Χρονιά προκλήσεων το 2023 για το Δήμο Καλαμάτας

Θ. Βασιλόπουλος: Χρονιά προκλήσεων το 2023 για το Δήμο Καλαμάτας

Στην έναρξη της πρώτης συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής για το 2023 παρευρέθη χθες το μεσημέρι ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, ο οποίος ευχήθηκε ήρεμες και εποικοδομητικές συνεδριάσεις.

Ωστόσο, οι συνεδριάσεις της Επιτροπής εξακολουθούν να γίνονται με την απουσία της αντιπολίτευσης, η οποία συνεχίζει, όπως σε πολλούς Δήμους της χώρας, να διεκδικεί την εφαρμογή της απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με τις διατάξεις του νόμου Θεοδωρικάκου που κρίθηκαν αντισυνταγματικές και συγκεκριμένα εκείνες για τη συγκρότηση των Επιτροπών και την αφαίρεση αρμοδιοτήτων από τα Δημοτικά Συμβούλια.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ο κ. Βασιλόπουλος τόνισε ότι ο Δήμος είναι οικονομικά φερέγγυος χάρη στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται και, μάλιστα, σε περίοδο κρίσης, κατά την οποία δεν αυξήθηκαν τα δημοτικά τέλη.

Επίσης, σημείωσε ότι το 2023 είναι χρονιά προκλήσεων για το Δήμο Καλαμάτας, κι αυτό, διότι θα καταρτιστεί το Κλιματικό Συμβόλαιο, στο πλαίσιο της επιλογής της Καλαμάτας μεταξύ των 100 κλιματικά ουδέτερων και έξυπνων πόλεων της Ευρώπης, και επειδή η Δημοτική Αρχή που θα εκλεγεί τον Οκτώβριο θα κληθεί να το υλοποιήσει. 

Όσο για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, δήλωσε ότι η Δημοτική Αρχή θα εφαρμόσει αμέσως όποιες αποφάσεις πάρει το υπουργείο Εσωτερικών σχετικά. Πρόσθεσε, δε, ότι μέχρι τώρα δεν έχει φτάσει καμία νέα εγκύκλιος από το υπουργείο και τα όργανα συνεχίζουν να λειτουργούν με το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο.