Θανάσης Πετρακος: «Επείγουσα ανάγκη το Κέντρο Υγείας και το ασθενοφόρο στην Ανατολική Πυλία»

Θανάσης Πετρακος: «Επείγουσα ανάγκη το Κέντρο Υγείας και το ασθενοφόρο στην Ανατολική Πυλία»

«Επείγουσα ανάγκη το Κέντρο Υγείας και το ασθενοφόρο στην Ανατολική Πυλία» τονίζει σε παρέμβασή του ο περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου, Θανάσης Πετρακος.

«Οι πολίτες της Ανατολικής Πυλίας», επισημαίνει, «δεν μπορούν να ανεχθούν άλλο τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα και τις υποσχέσεις που ποτέ δεν υλοποιούνται και συγχαίρω την επιτροπή πρωτοβουλίας για την οργάνωση συγκέντρωσης.

Στη δεκαετία 2010 -2019 οι κυβερνήσεις ισχυρίζονταν ότι δεν μπορούν να προχωρήσουν στη δημιουργία του Κ.Υ. Ανατολικής Πυλίας λόγω των μνημονικών δεσμεύσεων. Μετά το 2019 αρχίσαμε να ακούμε πάλι ψεύτικες υποσχέσεις ότι θα λυθεί το πρόβλημα της υγειονομικής κάλυψης της περιοχής μας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο διοικητής της ΥΠΕ Γ. Καρβέλης είχε δεσμευθεί στο δήμαρχο Πύλου- Νέστορος πριν από 1,5 Χρόνο, στις 5 Ιουλίου του 2021, ότι ” άμεσα θα υπάρξει ασθενοφόρο σε μόνιμη βάση και θα προχωρήσει τις διαδικασίες για τη μόνιμη και επί 24ώρου βάσεως, 7 ημέρες την εβδομάδα, υγειονομική κάλυψη της Ανατολικής Πυλίας” .

Οι δεσμεύσεις αυτές αποδείχθηκαν για μια ακόμη φορά ψεύτικες, όπως και οι υποσχέσεις βουλευτών. Επειδή δεν μπορούμε άλλο να ανεχθούμε τα ψέματα, θεωρώ ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το δρόμο του μαζικού και δυναμικού αγώνα, μέχρι να δικαιωθούμε.

Όλοι ενωμένοι να απαιτήσουμε και να οργανώσουμε κινητοποιήσεις με αίτημα. Να δημιουργηθεί ΚΥ και να υπάρχει ασθενοφόρο 7 ημέρες την εβδομάδα, 24 ώρες την ημέρα. Μέχρι τη δημιουργία του ΚΥ να απαιτήσουμε τη λειτουργία Κέντρου Εφημερίας κάθε ημέρα όλο το 24ωρο και άμεση κάλυψη της περιοχής με ασθενοφόρο. Όχι αύριο και θα, αλλά χθες».