Βασίλης Ξεροβάσιλας: Φέτος είναι η χρονιά της Καλαμάτας ‘80

Βασίλης Ξεροβάσιλας: Φέτος είναι η χρονιά της Καλαμάτας ‘80

Πεπεισμένος ότι η Καλαμάτα ’80 δεν χάνει …με τίποτα φέτος την άνοδο στην Α1 και φυσικά ότι θα κερδίσει το επικείμενο ντέρμπι κορυφής με τον Κέρκη Σάμου, είναι ο Βασίλης Ξεροβάσιλας, ο βετεράνος Καλαματιανός βολεϊμπολίστας και νυν προπονητής της γυναικείας ομάδας της Ηλιούπολης.

«Φέτος είναι η χρονιά της, πιστεύω ότι θα γίνει το όνειρο πραγματικότητα, έχει τον πρώτο λόγο δεν υπάρχει κάποιο εμπόδιο που δεν μπορεί να ξεπεράσει. Έχει πολύ καλή ομάδα, και οι ξένοι παίκτες της πολύ καλοί, δεν υπάρχει κάτι που να είναι πρόβλημα» σχολιάζει χαρακτηριστικά αναφερόμενος στο μεσσηνιακό συγκρότημα που έχει πλεονέκτημα +2 βαθμών στον βαθμολογικό πίνακα της Pre League 2.

Ο ίδιος «βλέπει» όμως και την «επόμενη μέρα» τονίζοντας δύο πράγματα: την υποχρέωση να στηριχθεί από όλους η ομάδα και την ανάγκη να ενισχυθεί το μεσσηνιακό στοιχείο: «Η προσπάθεια που γίνεται και στην Καλαμάτα ’80 (όπως και στις γυναίκες του Απόλλωνα) είναι οργανωμένη σε επαγγελματικά επίπεδα, αλλά λείπει το μεσσηνιακό στοιχείο. Η άνθιση του μεσσηνιακού βόλεϊ στα δικά μας χρόνια βασιζόταν 100% στο μεσσηνιακό στοιχείο. Τώρα οι παίκτες που ξεχωρίζουν φεύγουν είτε για σπουδές είτε για μεγαλύτερη ομάδα. Αν ανέβει η Καλαμάτα ’80 όμως θα έχει άλλη αντιμετώπιση, καθώς θα δώσει κίνητρο να επιστρέψουν και οι Μεσσήνιοι παίκτες που διαπρέπουν στην Ελλάδα ακόμα και στο εξωτερικό.

Το καλό είναι ότι παρά τη γενική κρίση που επικρατεί στο επαρχιακό βόλεϊ, η Καλαμάτα έχει καταφέρει να διατηρήσει μια ιστορική συνέχεια. Αυτό οφείλεται όμως σε μεμονωμένα πρόσωπα που αγαπάνε το άθλημα και το στηρίζουν, αφιερώνοντας τη ζωή τους σε αυτό. Αυτό τον καιρό το πιο εύκολο είναι ανέβει η Καλαμάτα ’80 στην Volley League. Για να κρατηθεί όμως εκεί χρειάζεται να αγκαλιαστεί απ’ όλους και από τον κόσμο και πολύ περισσότερο από τους φορείς και την τοπική αυτοδιοίκηση, που οφείλουν κιόλας να το κάνουν, καθώς η συμμετοχή στην πρώτη κατηγορία θα έχει πολλά οφέλη για την πόλη σε όλα τα επίπεδα», είναι το μήνυμα του Βασίλη Ξεροβάσιλα, ο οποίος είναι από τους ανθρώπους του αθλήματος που αναπνέουν για το βόλεϊ ή όπως το λέει ο ίδιος «το γήπεδο είναι το καφενείο μας, αν μας κόψεις το βόλεϊ θα αρρωστήσουμε».

Ο Βασίλης Ξεροβάσιλας όμως εκτός από την σταθερή ενασχόλησή του με την προπονητική βλέπει και την αγωνιστική του συνέχεια στο πρόσωπο του γιού του, Στέφανου, ο οποίος συγκαταλέγεται στα μεγάλα ταλέντα του ελληνικού βόλεϊ. Είναι στις κλήσεις των μικρών ηλικιακά εθνικών ομάδων, διακρίνεται στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα (φέτος σήκωσε ως αρχηγός την «κούπα» στο περιφερειακό παίδων) και αποτελεί στέλεχος της ανδρικής ομάδας των «Λύκων». «Κάθε γονιός νοιώθει υπερηφάνεια όταν διακρίνεται το παιδί του, προσωπικά όμως με ευχαριστεί περισσότερο ακούγοντας κάθε φορά καλά λόγια για τον χαρακτήρα του», λέει αρχικά ο Βασίλης Ξεροβάσιλας, ενώ σε ερώτηση για τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του Στέφανου, λέει: «Έχει κάτι που μου έχει κάνει εντύπωση, είναι πιο “θρασύς”, ενώ εγώ ήμουν πιο μαζεμένος. Μπορεί να κάνει κάποιο λάθος στο παιχνίδι, αλλά δεν θα τον επηρεάσει, θα συνεχίσει» αναφέρει και καταλήγει τονίζοντας την ανάγκη να προσέξει η ομάδα όλα τα παιδιά και όχι μόνο αυτά που είναι στην εθνική (σ.σ. μεταξύ άλλων αυτές τις μέρες ο πασαδόρος Μηνάς Αραπάκης αγωνίζεται στο Βαλκανικό πρωτάθλημα στη Βουλγαρία), δίνοντάς τους αγωνιστικές ευκαιρίας και όχι να τα «θυσιάσει» στο βωμό του πρωταθλητισμού. Μάλιστα, επισημαίνει ότι χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια και υπερβάσεις στην οργάνωση, αφού στην Πελοπόννησο το βόλεϊ δεν είναι ανταγωνιστικό κι επομένως δεν προσφέρεται για την αγωνιστική εξέλιξη των παιδιών.