Ξανά ένοχος ο 40χρονος που δε σταμάτησε σε μπλόκο στα διόδια της Βελιγοστής

Ξανά ένοχος ο 40χρονος που δε σταμάτησε σε μπλόκο στα διόδια της Βελιγοστής

Κινηματογραφική καταδίωξη σημειώθηκε στα διόδια της Βελιγοστής τα ξημερώματα της 17ης Ιανουαρίου 2016, όταν ένας 33χρονος τότε άνδρας, προσπαθώντας να αποφύγει μπλόκο της Αστυνομίας, έκανε επικινδύνους ελιγμούς και, τελικά, κατάφερε να διαφύγει.

Ο άνδρας δικάστηκε χθες στο Μεικτό Ορκωτό για τα αδικήματα της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών, από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, καθώς και της αντίστασης κατά της Αρχής.

Στη δίκη κατέθεσαν αστυνομικοί που εκείνο το βράδυ βρίσκονταν στο μπλόκο, λέγοντας ότι αυτό είχε στηθεί αφού υπήρχε πληροφορία ότι ο κατηγορούμενος θα μετέφερε κοκαΐνη.

Όταν έφτασε στα διόδια της Βελιγοστής, δεν υπάκουσε στα σήματα των αστυνομικών, ενώ στην προσπάθειά του να διαφύγει συγκρούστηκε με δύο περιπολικά. Με το όχημα του, δε, έκανε ελιγμούς κοντά στους αστυνομικούς και, τελικά, κατάφερε το στόχο του.

Όπως πρόσθεσαν οι αστυνομικοί, βρήκαν το όχημα σε στάβλο κοντά στο Λεοντάρι με τα λάστιχα σπασμένα, κάτι που συνέβη όταν προσπαθώντας να το ακινητοποιήσουν τα πυροβόλησαν, ενώ εντόπισαν κρύπτες στο εσωτερικό του οχήματος, όπου προφανώς υπήρχαν τα ναρκωτικά, τα οποία είχαν αφαιρεθεί.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος είπε ότι δεν ήθελε να σκοτώσει τους αστυνομικούς, δήλωσε ότι γνωρίζει να οδηγεί καλά, ενώ τότε το μυαλό του ήταν θολωμένο, αφού ήταν τοξικομανής, για να παραδεχθεί ότι έπρεπε να σταματήσει στο μπλόκο.

Στη συνέχεια δήλωσε ότι πλέον έχει αλλάξει τρόπο ζωής, έχει απεξαρτηθεί και εργάζεται κανονικά.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο ως πρωτοδίκως τον κατηγορούμενο και του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 2 ετών και 6 μηνών.
Π.Μπ.