10ο Καλαματιανό Καρναβάλι: Επιστρέφει ανανεωμένο για μικρούς και μεγάλους

10ο Καλαματιανό Καρναβάλι: Επιστρέφει ανανεωμένο  για μικρούς και μεγάλους

Η φετινή τελετή λήξης περιλαμβάνει συναυλία με την Τάμτα

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την επίσημη έναρξη του 10ου Καλαματιανού Καρναβαλιού την προσεχή Παρασκευή από το Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας. Ανανεωμένο και με διάθεση να χαρίσει ξεχωριστές στιγμές σε μικρούς και μεγάλους, το φετινό καρναβάλι στοχεύει να μεταφέρει το κλίμα των ημερών σε ολόκληρη την πόλη, αλλά και τις γύρω κοινότητες, εκεί που έχουν προγραμματιστεί επιμέρους εκδηλώσεις για το διάστημα από τις 10 έως και τις 27 Φεβρουαρίου.

Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την επιλογή να επισκεφθούν το «Καρναβαλικό Χωριό» που φιλοξενείται στα ξύλινα σπιτάκια της κεντρικής πλατείας και να διαλέξουν τη συμμετοχή τους ανάμεσα στα 18 γκρουπ που συμμετέχουν, μέχρι στιγμής, φέτος.

Το «εναρκτήριο σύνθημα» θα δοθεί, άλλωστε, την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου με την τελετή έναρξης από την πλατεία 23ης Μαρτίου, από τους Έλενα Κώνστα και Σωτήρη Καραμίντζα, προκειμένου να μεταφερθεί ο παλμός του καρναβαλιού και στο Ιστορικό Κέντρο, ενώ τη βραδιά θα πλαισιώσει μουσικά η μπάντα “The Swingin’ Cats”.

Με το βλέμμα των περισσότερων να είναι στραμμένο στην καρναβαλική παρέλαση, η οποία επιστρέφει εις διπλούν έπειτα από την εποχή της πανδημίας, σημειώνεται ότι οι συμμετοχές έχουν ήδη ξεκινήσει, τόσο για τη νυχτερινή παρέλαση (στις 8.00) το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με κατάληξη στο Ιστορικό Κέντρο, όσο και για τη μεσημβρινή (4.00 μ.μ.) την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου στην κεντρική πλατεία.

Η φετινή παρουσίαση του Καλαματιανού Καρναβαλιού θα γίνει από τους Έλενα Κώνστα και Λάμπρο Κωνσταντάρα, ενώ στη συνέχεια της βραδιάς θ’ ακολουθήσει συναυλία με την Τάμτα.

Μιλώντας για τις παραπάνω εκδηλώσεις, τόσο ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, όσο και ο πρόεδρος της «Φάρις» Παντελής Δρούγας, εξέφρασαν τη χαρά και την ικανοποίησή τους που φέτος, έπειτα από δύο χρόνια απουσίας, το καρναβάλι της πόλης επιστρέφει δυναμικά, θυμίζοντάς σε όλους κάτι από τα παλιά.

Από την πλευρά της, η Κέλλυ Φερέτου απηύθυνε ανοιχτό κάλεσμα στον κόσμο της Καλαμάτας, αλλά και των γύρω πόλεων, να επισκεφθούν να συμμετέχουν στις φετινές εκδηλώσεις, ενώ ενημέρωσε ότι οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επικοινωνήσουν με τα γκρουπ για περισσότερες πληροφορίες μέσω του «Καρναβαλικού Χωριού», είτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Καλαματιανού Καρναβαλιού.

Οι εκπρόσωποι των φετινών γκρουπ σημείωσαν ότι, έχοντας ως κοινό στόχο να περάσει όλη η πόλη καλά τις ημέρες που έρχονται, αλλά και να γεφυρωθούν όποια προβλήματα έχουν ανακύψει, έχει προγραμματιστεί συνάντηση των παραπάνω εκπροσώπων με τους επαγγελματίες εστίασης (και μη) της πόλης, παρουσία του δημάρχου, προκειμένου να σχεδιαστεί «κοινή οδός» και να αναβαθμιστούν όσο το δυνατό περισσότερο οι φετινές εκδηλώσεις.

Χρ.Μ.