Αεροδρόμιο Καλαμάτας: Προσγειώθηκαν οι 105 πρώτοι τουρίστες της φετινής περιόδου

Αεροδρόμιο Καλαμάτας: Προσγειώθηκαν οι 105 πρώτοι τουρίστες της φετινής περιόδου

Οι τοπικοί φορείς αισιοδοξούν για μια καλή τουριστική χρονιά

Επί μεσσηνιακού εδάφους πάτησαν, χθες στις 6 το απόγευμα, οι πρώτοι τουρίστες από το Μόναχο της Γερμανίας, η άφιξη των οποίων στο Αεροδρόμιο της Καλαμάτας, σηματοδότησε την έναρξη της τουριστικής περιόδου στο νομό.

Άλλωστε, άκρως φιλόδοξοι είναι οι στόχοι της φετινής θερινής σεζόν, που φέτος και σε εγχώριο επίπεδο ξεκινά νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά. Σύμφωνα δε με τις εκτιμήσεις του αρμόδιου υπουργείου, ο ελληνικός τουρισμός έχει αναπτύξει πλέον μια ισχυρή δυναμική, κι αυτό αναμένεται να επηρεάσει θετικά και το 2023.

Σε τοπικό επίπεδο, από τα τέλη Μαρτίου ο διεθνής αερολιμένας Καλαμάτας φαίνεται να έχει πάρει ήδη το «πράσινο φως» για τη σύνδεσή του με, τουλάχιστον, είκοσι προορισμούς εξωτερικού.

Στη χθεσινή πρώτη άφιξη πτήσης από το εξωτερικό, το παρών έδωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, ο οποίος σημείωσε ότι από το δήμο Καλαμάτας υπάρχουν πολλές προσδοκίες για τη φετινή τουριστική σεζόν, καθώς ο διεθνής αερολιμένας αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή. Τέλος, πρόσθεσε ότι από την πλευρά του δήμου, θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ενισχυθεί η λειτουργία του.

Ταυτόχρονα, η θεματική αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Άννα Καλογεροπούλου, υποδέχθηκε και η ίδια από την πλευρά της τους ξένους και ντόπιους τουρίστες, υπογραμμίζοντας ότι φέτος αναμένεται μια καλή τουριστική σεζόν, έπειτα και το περσινό ρεκόρ αφίξεων που σημείωσε το τοπικό αεροδρόμιο. Περαιτέρω σχολίασε ότι ο εκσυγχρονισμός του αεροδρομίου Καλαμάτας κρίνεται απαραίτητος, κάτι το οποίο αναμένεται να συζητηθεί έπειτα από την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης του χώρου.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας, Δημήτρης Καραλής, εκτίμησε ότι οι προοπτικές της φετινής χρονιάς είναι καλές, κι έτσι αναμένεται να εξελιχθούν αισιόδοξα τα πράγματα για φέτος, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο τουριστικός κλάδος της περιοχής πρέπει να εφησυχάζει.

Ακόμα, το ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Εστίασης Μεσσηνίας, Γιάννης Κολοβός, ευχήθηκε μια καλή τουριστική σεζόν για τον τόπο, ενώ ταυτόχρονα ανέφερε ό,τι ο σύλλογος δεσμεύεται να δώσει το «παρών» οπουδήποτε του δίνεται το βήμα.

Χρ.Μ.