Αλ. Χαρίτσης: «Ο κύριος Μητσοτάκης κλείνει το μάτι στην Ακροδεξιά»

Αλ. Χαρίτσης: «Ο κύριος Μητσοτάκης κλείνει το μάτι στην Ακροδεξιά»

«Η αλληλεγγύη που προσφέρεται στους δοκιμαζόμενους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας από τον ελληνικό λαό είναι το ελπιδοφόρο μήνυμα που εκπέμπεται μπροστά στην τρομακτική τραγωδία» δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων και βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Χαρίτσης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, αναφερόμενος στους καταστρεπτικούς σεισμούς στην Τουρκία και τη Συρία.

Και συνέχισε: «Αυτή τη δύσκολη ώρα που οι λαοί της Ελλάδας και της Τουρκίας έρχονται πιο κοντά, οι κυβερνήσεις έχουν υποχρέωση να αποκαταστήσουν τις συνθήκες διαλόγου μεταξύ τους, με μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και σεβασμό στο διεθνές δίκαιο».

Αναφερόμενος στην επίμαχη τροπολογία για το κόμμα Κασιδιάρη, ο κ. Χαρίτσης τόνισε: «Δεν μπορούμε να πούμε ναι σε μια πρόταση που αφήνει, δυστυχώς, την κερκόπορτα ανοιχτή και δίνει στον Άρειο Πάγο το δικαίωμα να εξετάζει πολιτικά τα προγράμματα των κομμάτων, αλλά και ενδεχόμενους μελλοντικούς αποκλεισμούς σε μια λογική επαναφοράς της θεωρίας των δύο άκρων. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν αντιμετωπίζει το θέμα αυτό με όρους προσωρινού μικροκομματικού συμφέροντος αλλά από θέση αρχής. Στεκόμαστε απέναντι σε κάθε πολιτική δράση των καταδικασμένων νεοναζί της Χρυσής Αυγής, αλλά και όλων αυτών που σχετίζονται με το νεοναζιστικό μόρφωμα.

Η ακραία πολωτική, διχαστική και ανιστόρητη ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή φανερώνει ότι ενσωματώνει στο λόγο του και στην πολιτική του ατζέντα μια ακροδεξιά ρητορική, γεγονός εξαιρετικά επικίνδυνο, που τοποθετεί τη χώρα εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου».