Ανοχή τέλος για τα «τραπεζάκια έξω»

Ανοχή τέλος για τα «τραπεζάκια έξω»

Βαριές ποινές έρχονται, όπως μαθαίνουμε, για τα «τραπεζάκια έξω». Για όσους επιχειρηματίες της καφεστίασης, δηλαδή, καταλαμβάνουν παράνομα επιπλέον δημόσιο χώρο με τραπεζοκαθίσματα.

Με νόμο που βρίσκεται ήδη στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί τις επόμενες μέρες, θα δίνεται η δυνατότητα στους Δήμους, πέρα από τα τσουχτερά πρόστιμα, να μπορούν να «σφραγίσουν» για κάποιες ημέρες το κατάστημα όσων δε συμμορφώνονται…

Πρόκειται, όπως αναφέρουν άνθρωποι που γνωρίζουν, για μια επιβεβλημένη κίνηση, προκειμένου να μπει τάξη στο χάος που έφερε η πανδημία. Ή πιο σωστά να μπει τάξη στο χάος που έφερε η απόφαση του κράτους να δώσει στην καφεστίαση επιπλέον χώρο χωρίς έξτρα χρέωση όσο διαρκούσε η πανδημία.

Αν και αναγκαία κίνηση εκείνη την εποχή, κάποιοι αυθαιρετώντας συνεχίζουν μέχρι και σήμερα να καταλαμβάνουν υπέρμετρο δημόσιο χώρο, αδιαφορώντας για τους περιορισμούς στην ελεύθερη μετακίνηση των πεζών.

Ας ελπίσουμε το μέτρο να λειτουργήσει, γιατί η εικόνα που παρουσιάζουν σήμερα κάποιες πλατείες σε όλη την Ελλάδα μόνο απογοήτευση προκαλεί… Ούτε εκατοστό ελεύθερο για τους πεζούς…

Α.Π.