Άνθρακας ο θησαυρός, κε Πολάκη – Γελάει όλη η Μεσσηνία

Άνθρακας ο θησαυρός, κε Πολάκη  – Γελάει όλη η Μεσσηνία

Υποσχέθηκα χθες στον κύριο Πολάκη «καθαρές κουβέντες» και όσο υιοθετεί τα όσα του τροφοδοτεί ο «κουκουλοφόρος» της Μεσσηνίας και τα δεκανίκια του, τόσο περισσότερο εκτίθεται. Άνθρακας ο θησαυρός, κε Πολάκη. Γελάει όλη η Μεσσηνία με αυτά που γράφετε.

Και για να σας προστατεύσω:

Αλήθεια πρώτη: Την επιχειρηματική μου δραστηριότητα την ξεκίνησα από μικρή ηλικία. Όχι σε κάποια οικογενειακή επιχείρηση ούτε με χρήματα από την οικογένειά μου. Και όπως και πολλοί άλλοι συμπολίτες μου, αντιμετώπισα κι εγώ τα δεινά της οικονομικής κρίσης και τις συνέπειες των μνημονίων. Ας γνωρίζει ο κ. Πολάκης, λοιπόν, ότι το κύριο μέρος των οφειλών αυτών δημιουργήθηκε αρκετά πριν από το 2019, κυρίως κατά την περίοδο της δικής του διακυβέρνησης, όταν και κατέστησαν ληξιπρόθεσμες. Ήταν τότε που πολεμούσα, όπως όλοι μας, να κρατήσουμε τα μαγαζιά μας ανοικτά, αλλά ο «δημοκράτης» και «προστάτης του λαού» κ. Πολάκης και το κόμμα του έκλειναν τις τράπεζες, διέλυαν την οικονομία και φόρτωναν σε όλους μας το τρίτο και αχρείαστο μνημόνιο.

Αλήθεια δεύτερη: Ποτέ δεν προσπάθησα να αποφύγω τις ευθύνες μου και πάντα κινήθηκα στο πλαίσιο των εργαλείων και των ευεργετικών νομοθετικών ρυθμίσεων προς τους οφειλέτες που προσέφερε κάθε φορά η Πολιτεία. Ας γνωρίζουν όλοι, λοιπόν, ότι το συνολικό ποσό των οφειλών βρίσκεται σε διαδικασία ρύθμισης σύμφωνα με τον εξωδικαστικό νόμο και ότι τηρούνται όλες οι διαδικασίες. Επιπροσθέτως, από τους έξι φακέλους που έχουν κατατεθεί στο εξωδικαστικό νόμο, έχουν οριστικοποιηθεί ήδη οι τρεις και αναμένεται η οριστικοποίηση και των υπολοίπων. Προφανώς ο Μεσσήνιος «κουκουλοφόρος» δε μετέφερε αυτή την πληροφορία στον κ. Πολάκη.

Αλήθεια τρίτη: Πρώτα και πάνω απ’ όλα είμαι ένας φορολογούμενος πολίτης και ουδέποτε είχα κάποια ιδιαίτερη ή προνομιακή μεταχείριση από το κράτος λόγω της βουλευτικής μου ιδιότητας. Ακολούθησα ό,τι επιβάλλει ο νόμος για αυτές τις περιπτώσεις, αποδεχόμενος τα βάρη, τις συνέπειες και τις προεκτάσεις τους όπως όλοι μας. Η δικαστική διαδικασία που εφαρμόστηκε είναι αυτή ακριβώς που ο νόμος προβλέπει, ενώ η αρμόδια ΔΟΥ έχει προβεί σε όλα τα μέτρα είσπραξης των οφειλών, όπως προβλέπεται για κάθε Έλληνα πολίτη. Προφανώς ούτε αυτή την πληροφορία μετέφερε στον κ. Πολάκη ο Μεσσήνιος «κουκουλοφόρος».

Στον πόλεμο που δέχομαι έχω να απαντήσω τα εξής:

Ο ήλιος της αλήθειας και της δικαιοσύνης ποτέ δε θα σκεπαστεί από τη λάσπη του κ. Πολάκη και του πληροφοριοδότη «κουκουλοφόρου» της Μεσσηνίας.

Με την αξιοπρέπεια πάντα να με χαρακτηρίζει, μπήκα στην πολιτική φτωχός και τίμιος και θα παραμείνω φτωχός και τίμιος μέχρι τέλους. Τα στοιχεία που τεκμηριώνουν τους ισχυρισμούς μου θα υποβληθούν στα θεσμικά όργανα της Δικαιοσύνης. Όσες προσπάθειες και να κάνουν για να εμπλέξουν εμένα και την οικογένειά μου με ευφάνταστες υποθέσεις, αυτές πάνε στο βρόντο και οι εμπνευστές τους μαζί με τα δεκανίκια τους σύντομα θα οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης, στην οποία θα κληθούν οι συκοφάντες μου να τεκμηριώσουν την αλήθεια των ισχυρισμών τους και να δώσουν λόγο για τις άδικες πράξεις που έχουν τελέσει σε βάρος μου.

Την πολιτική δε απάντηση θα την πάρει ο κ. Πολάκης σύντομα όπως του αξίζει από τον ελληνικό λαό, αφήνοντάς τον στη μιζέρια της τοξικότητας και στην αντιπολίτευση.

Του Περικλή Μαντά
Βουλευτή Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας

Υ.Γ: Ευχαριστώ πολύ τους Μεσσήνιους συμπατριώτες μου για την αμέριστη στήριξη και εμπιστοσύνη.