Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας: «Στη χαραμάδα του μυαλού κρύβω τη Μικρασία»

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας: «Στη χαραμάδα του μυαλού  κρύβω τη Μικρασία»

Την εκδήλωση «Στη χαραμάδα του μυαλού κρύβω τη Μικρασία» διοργανώνει Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, το Σύλλογο Μικρασιατών Καλαμάτας και το Μεσσηνιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο, την προσεχή Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, στις 6.00 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας.

Κατά την εκδήλωση θα μιλήσουν για θέματα σχετικά με τη λογοτεχνία, τη μουσική, τη γαστρονομία και τον αθλητισμό των Μικρασιατών προσφύγων η Τιτίκα Καραβία, επίκουρος καθηγήτρια Νεοελληνικής Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ο Χρήστος Κουμάντος, διακεκριμένος αρχιμάγειρας του Διεθνούς Κέντρου Μεσογειακής Γαστρονομίας και ο Σπύρος Βασ. Λαπιώτης, δικηγόρος, Μsc Θεολογίας, τ. πρόεδρος ΑΕΚ Καλαμάτας.

Επίσης, θα διαβάσουν αποσπάσματα λογοτεχνικών κειμένων ηθοποιοί του Μεσσηνιακού Ερασιτεχνικού Θεάτρου (Μαρία Λαζάρου, Βασιλική Μάλαμα, Βασίλης Στεφανόπουλος) και θα ερμηνεύσουν μικρασιάτικα τραγούδια τα μέλη της Χορωδίας και του Συνόλου Μικρών Μουσικών του Συλλόγου Μικρασιατών Καλαμάτας (Μαριάννα Δαφνά: λύρα Κρήτης, Ευαγγελία Μήλα και Μιχάλης Μπουκουβάλας: λαούτο πολίτικο, Θεοδώρα Μπουκουβάλα: κανονάκι) υπό τη διεύθυνση της Γεωργίας Ψαραδέλλη.

Στο τέλος της εκδήλωσης θα υπάρχει μπουφές με μικρασιάτικα εδέσματα.