Έφυγαν οι πρώτες παλέτες του Ερυθρού Σταυρού από την Καλαμάτα

Έφυγαν οι πρώτες παλέτες του Ερυθρού Σταυρού από την Καλαμάτα

Συνεχίζεται η συγκέντρωση ειδών

Χθες το πρωί από τα γραφεία του Περιφερειακού Τμήματος Καλαμάτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού έφυγαν οι πρώτες παλέτες με είδη που συγκεντρώθηκαν για τους πληγέντες από το μεγάλο σεισμό σε Τουρκία και Συρία.

Να σημειωθεί ότι η προσπάθεια συνεχίζεται και όσοι θέλουν να βοηθήσουν μπορούν να το κάνουν είτε απευθείας στα γραφεία του Τμήματος, στην οδό Κεφάλα 5, είτε επικοινωνώντας στα τηλέφωνα 27210 87737 & 27210 88313 (από Δευτέρα έως Παρασκευή  και ώρες 8.00 – 14.30).

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Ε.Ε.Σ., σε συνεννόηση με την Τουρκική και Συριακή Ερυθρά Ημισέληνο, συγκεντρώνει τρόφιμα μακράς διάρκειας (γάλα εβαπορέ, σκόνη γάλακτος για παιδιά, κονσέρβες παντός τύπου, δημητριακά, παξιμάδια, αλεύρι, ζυμαρικά κ.ά.), καθώς και υπνόσακους, κουβέρτες (μη μεταχειρισμένα) και είδη ατομικής υγιεινής.

Έναρξη εκπαίδευσης εθελοντών Τομέα Υγείας
Στο μεταξύ, από τον Ερυθρό Σταυρό θα αρχίσει εκπαίδευση εθελοντών του Τομέα Υγείας. Κι όπως αναφέρεται σχετικά: «Χιλιάδες εθελοντές μας αποδεικνύουν καθημερινά ότι υπάρχει απάντηση στη μοναξιά, στον πόνο, στην ασθένεια. Γίνε εθελοντής του Τομέα Υγείας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με ενεργή συμμετοχή στις δράσεις, όπου υπάρχει ανάγκη!

Προϋποθέσεις για την συμμετοχή είναι:

•Απολυτήριο Λυκείου

•Γυναίκες/άνδρες ηλικίας από 18-65 ετών

•Διάθεση για προσφορά εργασίας στο κοινωνικό σύνολο

Πληροφορίες στα γραφεία του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Καλαμάτας, Κεφάλα 5, τηλ. 27210 87737 & 27210 88313, e-mail: depkalamata@redcross.gr.
Π.Μπ.