Elegant Cup: Πλούσιο θέαμα και ξεκίνημα με πρωτιά για την Ψαθά του ΦΟ Καλαμάτας

Elegant Cup: Πλούσιο θέαμα και ξεκίνημα με πρωτιά για την Ψαθά του ΦΟ Καλαμάτας

Με τις ιδιαίτερα χαριτωμένες αθλήτριες των μικρότερων ηλικιακά κατηγοριών ξεκίνησε χθες στην Τέντα η μεγάλη διπλή γιορτή της ρυθμικής γυμναστικής που διοργανώνει ο Φιλογυμναστικός Όμιλος Καλαμάτας.

Το Elegant Cup θα συνεχιστεί για δεύτερη συνεχή ημέρα σήμερα, ενώ παράλληλα θα ανοίξει και η αυλαία του Κυπέλλου Καλαμάτας.

Η αγωνιστική δράση στο πρόγραμμα της Παρασκευής θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί και θα συνεχιστεί έως τις 10:15 το βράδυ, με μικρά μόνο διαλείμματα και τις απονομές ενδιάμεσα, αλλά και την επίσημη τελετή έναρξης στις 7.30 μ.μ. 

Ο «μαραθώνιος» γυμναστικής με προγράμματα σε όλες τις κατηγορίες που αφορούν κορίτσια προαγωνιστικών κατηγοριών, παγκορασίδες, κορασίδες, νεάνιδες έως και γυναίκες, τόσο στο ατομικό όσο και στο ανσάμπλ θα συνεχιστεί στην Τέντα από το πρωί έως το βράδυ και το Σαββατοκύριακο, με τη συμμετοχή 550 κοριτσιών από επτά χώρες (Ελλάδα, Γεωργία, Ισπανία, Πολωνία, Αυστραλία, Βουλγαρία, Ουκρανία), από 50 ελληνικούς συλλόγους, ανάμεσα στους οποίους ο ΦΟΚ, η Νίκη και ο Ίκαρος Καλαμάτας.

Με τα χρώματα του διοργανωτή ΦΟΚ αγωνίζονται: Ψαθά Αλεξάνδρα, Μιχάλακα Ζωή, Βώβου Γλυκερία Ιωάννα , Γιαννακοπούλου Γεωργία, Καλαρίτη Αφροδίτη Αντωνία, Σταματοπούλου Κανέλλα, Τσετσέκου Ιωάννα Μαρία, Κοκκορόγιαννη Βασιλική, Μαρούδα Αγγελική, Φωτοπούλου Κωνσταντίνα, Γκαϊδόγιαννη Ελέσα, Καψάλη Ευδοκία, Πανέα Σοφία, Ρέγγου Ελένη, Τσούκλερη Μελιτίνη και Ράντου Αναστασία. Στις 20:25 του Σαββάτου θα διεξαχθεί και το ensemble κορασίδων, με τη συμμετοχή της ομάδας του ΦΟΚ, που απαρτίζεται από τις εξής αθλήτριες: Βώβου Γλυκερία Ιωάννα, Γιαννακοπούλου Γεωργία, Καλαρίτη Αφροδίτη Αντωνία, Ράντου Αναστασία, Σταματοπούλου Κανέλλα, Τσετσέκου Ιωάννα Μαρία.

Αποτελέσματα 1ης μέρας
Benjamins 2014 B’
Σύνολο σε ελεύθερο και μπάλα:1η Μπρα Στυλιανή Εμμέλεια (ΓΣ Ηλιούπολης) 24.600, 2η Ναταλία Σπυρέτου (ΓΣ Ηλιούπολης) 23.250, 3η Ίρις Μπαμπλέκη (Αρμονία) 22,950. Η Παρασκευή Κορδελάκου (Νίκη Καλαμάτας) βαθμολογήθηκε με 9,550 στη μπάλα.

Benjamins 2013 C’
Ελεύθερο: 1η Φρευγια Ζήκα Καποδίστρια (ΓΣ Φερενίκη) 11.450, 2η Γεωργία Λυδία Πουμαρτοπούλου (Αθλοκίνηση) 11.350, 3η Ιωάννα Λυμπεροπούλου (Νίκη Μεγαλόπολης 10.800. Η Μελίτα Χριστοπούλου του Ίκαρου Καλαμάτας βαθμολογήθηκε με 4.000.

Benjamins 2014 C’
Ελεύθερο: 1η Αλεξάνδρα Ψαθά (ΦΟ Καλαμάτας) 11.650, 2η Αριάδνη Πηγή Δοντάκη (Νίκη Κερατέας) 8.900, 3η Ευαγγελία Μελίνα Πλουμαρτοπούλου (Αθλοκίνηση) 8.250. Συμμετείχαν και οι Δέσποινα Κρίκα (5.500) και Ανδριάνα Κολοκάθη του Ίκαρου Καλαμάτας.