Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Καλαμάτας: Εκδήλωση για το λαό της Συρίας

Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Καλαμάτας: Εκδήλωση για το λαό της Συρίας

Εκδήλωση διοργανώνει ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Καλαμάτας αύριο Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου, στις 6.00 το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, με θέματα: α) ενημέρωση για τα συμβαίνοντα στη Συρία μετά τον καταστροφικό σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου και β) Αποστολή βοήθειας στο δοκιμαζόμενο λαό της.

«Ο συριακός λαός, μετά 7 χρόνια πολέμου με τους τζιχαντιστές αποκεφαλιστές, και 12 χρόνια απάνθρωπου εμπάργκο και κυρώσεων από τις ΗΠΑ και Ε.Ε., βρίσκεται στα όρια της εξαθλίωσης με το 90% να είναι κάτω από το όριο της φτώχειας. Με το σεισμό η κατάσταση επιδεινώθηκε στο έπακρο, καθώς στους ήδη ξεσπιτωμένους από τη δράση των δολοφονικών συμμοριών των τζιχαντιστών, που στη περιοχή του σεισμού δρουν ακόμα, προστέθηκαν και οι άστεγοι που δημιούργησε ο Εγκέλαδος. Κι ενώ στην Τουρκία προσέτρεξαν αμέσως να βοηθήσουν όλες οι χώρες, στη Συρία, λόγω των απαγορευτικών κυρώσεων της Δύσης, μόνο οι φιλικές της χώρες, όπως η Ρωσία, η Κίνα, η Κούβα, το Ιράν και κάποιες αραβικές χώρες, προσφέρθηκαν να βοηθήσουν.

Μετά τη γενική κατακραυγή για τις συνεχιζόμενες κυρώσεις, Ε.Ε. και ΗΠΑ αναγκάστηκαν να επιτρέψουν την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας, όχι όμως στη συριακή κυβέρνηση, αλλά στο βόρειο μέρος της χώρας, το οποίο βρίσκεται υπό την κατοχή της Τουρκίας και φιλοτουρκικών τζιχαντιστικών οργανώσεων. Εμείς, λοιπόν, με παράδειγμα τη Διεθνιστική Αλληλεγγύη της Κούβας, σας καλούμε να συνδράμετε το Σύνδεσμο να στείλει βοήθεια εκεί που δε στέλνει η Δύση» σημειώνεται σε σχετικό κάλεσμα.