Εντολή Θ. Βασιλόπουλου για εξέταση της καταγγελίας για το ρέμα της Λαγκάδας

Εντολή Θ. Βασιλόπουλου για εξέταση της καταγγελίας για το ρέμα της Λαγκάδας

Η κατάσταση που επικρατεί στη δυτική πλευρά της πόλης, η οποία επλήγη σοβαρά από τα έντονα καιρικά φαινόμενα του 2016, και ειδικότερα στο ρέμα της βαθιάς Λαγκάδας, απασχόλησε την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας. Σχετική ερώτηση κατέθεσε ο επικεφαλής της παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση”, Δημήτρης Οικονομάκος.

“Δυστυχώς», όπως τόνισε μεταξύ άλλων, «η κατάσταση από τότε παραμένει ουσιαστικά ίδια, με συνέπεια οι κάτοικοι να έχουν τεράστια ανησυχία με το πρώτο ψιλόβροχο για το αν θα κινδυνεύσουν οι ζωές και οι περιουσίες τους.

Η Δημοτική Αρχή συνεχίζει, επίσης, στον ίδιο επικίνδυνο δρόμο. Έδωσε άδεια για ανέγερση οικοδομής πάνω στο ρέμα στην οδό Παπαδάκη βόρεια από την εκκλησία της Αγίας Σωτήρας (ναός Μεταμόρφωσης του Σωτήρος). Αυτή τη στιγμή χτίζονται οικοδομές και όπως σημειώνουν στη γειτονιά, θα χτιστούν και άλλες.

Ουσιαστικά ρέμα αυτή τη στιγμή δεν υφίσταται. Έχει χώματα και μπάζα παντού και ιδιαίτερα στο σημείο που χτίζονται οι πολυκατοικίες. Σε μια μεγάλη βροχή θα βρεθούν πάλι οι γειτονιές μέσα στα νερά με τεράστιες καταστροφές”.

Σε παρέμβασή του ο δήμαρχος Καλαμάτας έδωσε εντολή στον αντιδήμαρχο Ανδρέα Καραγιάννη να εξεταστεί άμεσα το πρόβλημα και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των πολιτών.
Α.Π.