Φιλιατρά: Με τρακτέρ η υποδοχή στην εορτή του Αγίου Χαραλάμπους

Φιλιατρά: Με τρακτέρ η υποδοχή στην εορτή του Αγίου Χαραλάμπους

Διαμαρτυρία και γνωστοποίηση προβλημάτων αγροτών χωρίς παρεμπόδιση κυκλοφορίας

Με τρακτέρ, αγροτικά οχήματα και μαύρες σημαίες θα υποδεχτούν πολιτικούς και πολίτες στα Φιλιατρά για την εορτή του πολιούχου Αγίου Χαραλάμπους οι αγρότες της περιοχής.

Τρακτέρ και αγροτικά οχήματα θα συγκεντρωθούν και θα παραταχθούν εκατέρωθεν του δρόμου στη βόρεια είσοδο των Φιλιατρών (σ.σ. από την Κυπαρισσία) από την Πέμπτη, παραμονή της εορτής, χωρίς να παρεμποδίζουν την κυκλοφορία και να ενοχλούν τη λειτουργία της πόλης και του πανηγυριού, σε μια συμβολική – ειρηνική διαμαρτυρία, γνωστοποιώντας σε όλους τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου, ο οποίος, όπως ισχυρίζονται, οδηγείται στην εξαθλίωση και την εγκατάλειψη της γης που καλλιεργεί.

Σε σχετική ανακοίνωση – ενημέρωση του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών αναγράφεται: «Την 1η Φεβρουαρίου 2023 το Δ.Σ. του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών κάλεσε τα μέλη του σε γενική συνέλευση στο Βορρέειο Πνευματικό Κέντρο, με θέματα: 1. Απολογισμός δραστηριοτήτων του Αγροτικού Συλλόγου. 2. Κινητοποίηση διαμαρτυρίας την ημέρα της εορτής του Αγίου Χαραλάμπους.

Στη γ.σ. παρευρέθηκαν ο πρόεδρος και μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων. Επί του δεύτερου θέματος αποφασίστηκε ομόφωνα η παράταξη των τρακτέρ και αγροτικών οχημάτων δεξιά και αριστερά στην ε.ο. βόρειας εισόδου της πόλης των Φιλιατρών από 9 έως και 10 Φεβρουαρίου 2023, ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Χωρίς παρεμπόδιση της διέλευσης των πολιτών και οχημάτων στην είσοδο και έξοδο της πόλης επιθυμούμε ειρηνικά να γνωστοποιηθούν στην κοινωνία και ιδιαίτερα στους πολιτικούς και στα κέντρα αποφάσεων της κυβέρνησης τα σοβαρά προβλήματα του αγροτικού κλάδου».

Έπειτα από αυτή την απόφαση της γ.σ. του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών, ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων καλεί τα μέλη του και τον αγροτικό κόσμο της περιοχής τη Δευτέρα 6/2 και ώρα 7.00 μ.μ. στην Μπρίσκειο Δημοτική Βιβλιοθήκη, σε γενική συνέλευση με θέμα: Συζήτηση για συμμετοχή σε επικείμενες κινητοποιήσεις και διαμόρφωση πλαισίου αιτημάτων εν όψει της από κοινού παράστασης διαμαρτυρίας με τον Αγροτικό Σύλλογο Φιλιατρών, 9-10/2, στην είσοδο της πόλης των Φιλιατρών».

Του Ηλία Γιαννόπουλου

*Φωτογραφία αρχείου