Φιλοσοφικό Κέντρο Μεσσήνης: Σε 30 μήνες θα είναι «πνεύμονας πολιτισμού»

Φιλοσοφικό Κέντρο Μεσσήνης: Σε 30 μήνες θα είναι «πνεύμονας πολιτισμού»

Υπογράφηκε χθες στη Μεσσήνη η σύμβαση για το έργο που αφορά στις εργασίες που θα πραγματοποιηθούν στο Φιλοσοφικό Κέντρο και θα το μετατρέψουν σε ένα κτήριο που «θα δώσει φτερά» στην πόλη, σύμφωνα με το δήμαρχο Μεσσήνης.

Ειδικότερα, σε δηλώσεις του χθες ο Γιώργος Αθανασόπουλος ανέφερε ότι, σύμφωνα με τη μελέτη, το Φιλοσοφικό Κέντρο θα διαμορφωθεί σε χώρο βιβλιοθήκης και Δημοτικού Ωδείου.

Μάλιστα, το χαρακτήρισε έργο πνοής για το Δήμο, καθώς στην ουσία θα διαμορφωθεί σε συνεδριακό κέντρο, «έναν πνεύμονα πολιτισμού, ένα σημείο πολιτιστικής αναφοράς του τόπου, που έχει ανάγκη όχι μόνο η Μεσσήνη, αλλά όλος ο Δήμος», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Απευθυνόμενους στους εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας, τους ζήτησε να ξεκινήσουν με γρήγορες διαδικασίες την υλοποίηση του φυσικού αντικειμένου, προκειμένου στον προβλεπόμενο χρόνο, που είναι 30 μήνες, να έχει υλοποιηθεί το έργο.

Εκ μέρους της αναδόχου εταιρείας Κτηριοτεχνική ΕΠΕ, ο κ. Βλάσης Θεοδοσίου επισήμανε ότι πρόθεση είναι να ολοκληρωθεί το έργο μέσα στον προβλεπόμενο χρόνο, ενώ το χαρακτήρισε εμβληματικό. Παράλληλα, δήλωσε χαρούμενος που η εταιρεία του θα συμβάλει στην υλοποίηση.
Π.Μπ.