Γαργαλιάνοι: Προβολή της ταινίας «Η δική μας Μαρία Κάλλας»

Γαργαλιάνοι: Προβολή της ταινίας «Η δική μας Μαρία Κάλλας»

Η ταινία «Η δική μας Μαρία Κάλλας» θα προβληθεί στην Μπρίσκειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Γαργαλιάνων την ερχόμενη Κυριακή, στις 6.30 το απόγευμα, στο πλαίσιο του επετειακού έτους UNESCO “Μαρία Κάλλας” 2023.

Η Μεσσηνιακή Αμφικτυονία είχε την πρωτοβουλία να αναθέσει στον Ελληνοσουηδό, Πρεβεζάνο σκηνοθέτη Μπάμπη Τσόκα τη δημιουργία της ταινίας. Για αυτήν εργάστηκαν και συμμετείχαν εθελοντικά, υπό την καθοδήγηση του σκηνοθέτη, μέλη της Αμφικτυονίας, ο Σύλλογος των Αποφοίτων Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας (Μ.Σ.Κ.) «Μαρία Κάλλας», η Ένωση Φίλων «Μαρία Κάλλας», ο Μεσσηνιακός Σύλλογος Νέας Υόρκης «Ο Αριστομένης», ηθοποιοί, οπερατέρ, συγγραφείς, ποιητές, πρόξενοι, γλύπτες, καλλιτέχνες, μουσικοί, επαγγελματίες, δημοσιογράφοι, εφημερίδες και τηλεοπτικοί σταθμοί.

Στο ρόλο της κορυφαίας υψίφωνου είναι η Ελληνίδα πολυτάλαντη καλλιτέχνις από την Καλαμάτα, Μυρτώ Καμβυσίδη.

Στο χώρο προβολής της ταινίας θα εκτίθενται έγγραφα, αλληλογραφία, φωτογραφίες και προσωπικά αντικείμενα της ντίβας.

Να σημειωθεί πως την πρωτοβουλία διοργάνωσης της εκδήλωσης είχε ο Μορφωτικός Σύλλογος Γυναικών Γαργαλιάνων και συνδιοργανώνεται με τη Μεσσηνιακή Αμφικτυονία, το Δήμο Τριφυλίας με την Κοινωφελή του Επιχείρηση, το Σύλλογο Αποφοίτων «Μαρία Κάλλας» του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας, το Μορφωτικό Σύλλογο Γυναικών Γαργαλιάνων και τη Λαϊκή Βιβλιοθήκη Καλαμάτας – Πινακοθήκη Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης.