Γιώργος Λεβεντάκης: «Φίλοι πρόεδροι, η πόρτα του γραφείου μου είναι ανοιχτή»

Γιώργος Λεβεντάκης: «Φίλοι πρόεδροι, η πόρτα του γραφείου μου είναι ανοιχτή»

Απάντηση στη συνάντηση των προέδρων και των μελών των Τοπικών Συμβουλίων του Δήμου Τριφυλίας δόθηκε χθες από το Γραφείο Δημάρχου Τριφυλίας, Γιώργου Λεβεντάκη.

Αναλυτικά σημειώνεται: «Στα σημερινά (σ.σ. χθεσινά) φύλλα των εφημερίδων  δημοσιεύονται τα πεπραγμένα της συνάντησης των προέδρων και των μελών των Τοπικών Συμβουλίων του Δήμου Τριφυλίας. Πριν από λίγο καιρό είχαν κληθεί οι πρόεδροι των Κοινοτήτων σε τέσσερις συναντήσεις και συζητήθηκαν τα προβλήματα των Κοινοτήτων, καταγράφηκαν και σε πολλά έχουν δρομολογηθεί λύσεις.

Θα περίμενε κάποιος ότι στη συνάντηση των προέδρων θα καλούνταν ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του για ανταλλαγή απόψεων προς εύρεση της καλύτερης λύσης. 

Αν ο σκοπός της συνάντησης ήταν η πίεση για την αλλαγή του εκλογικού νόμου, είναι κάτι που δεν αφορά στη Δημοτική Αρχή, αλλά την Πολιτεία. Στην συνάντηση αυτή κάποιοι πρόεδροι απαξίωσαν το ρόλο και την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής. Το λόγο δεν τον γνωρίζουμε. Η παρούσα Δημοτική Αρχή πασχίζει για την εξεύρεση λύσεων στα προβλήματα των χωριών, τα οποία χρονίζουν εδώ και 10ετίες. Κανένας πρόεδρος δεν αναφέρθηκε στο τι έχει κάνει η Δημοτική Αρχή για το χωριό του.

Κύριε Κανελλόπουλε, αυτά που έγιναν στην Κεφαλόβρυση είναι ορατά και μετρήσιμα. Ποιοι λόγοι σάς υποχρέωσαν να μην τα αναφέρετε; Παρεμβάσεις έγιναν στα περισσότερα χωριά έπειτα από αδιαφορία χρόνων.

Κάποιοι πρόεδροι την περίοδο Covid-19, που η λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν δύσκολη, την παρουσιάζετε σε αντιδημοκρατική συμπεριφορά. Οι πρόεδροι των Κοινοτήτων είναι συνεργάτες μας και με χαρά τούς θέλουμε στα Συμβούλια, με λόγο, προτάσεις και ψήφο στα θέματα που τους αφορούν.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση απαιτεί συνεργασίες, κατάθεση προτάσεων για την επίτευξη της καλύτερης λύσης. Δυστυχώς, κάποιοι, ευρισκόμενοι στην αφάνεια για πολλά χρόνια, έρχονται για να συνδράμουν στην επίλυση των προβλημάτων των Κοινοτήτων.

Φίλοι πρόεδροι, η πόρτα του γραφείου μου είναι ανοιχτή. Μην παρασύρεστε από άναρθρες κραυγές του παρελθόντος. Οι Τριφύλιοι πολίτες σε λίγο χρόνο θα κρίνουν τις πράξεις της παρούσας Δημοτικής Αρχής και θα αφήσουν σε κάποιους άλλους τον τίτλο του υποψήφιου δημάρχου, γιατί έχουν και μνήμη και κρίση».