Κάστρο Καλαμάτας: Μετά το… “Θάρρος” οι αρμόδιοι υπόσχονται αντιμετώπιση των προβλημάτων

Κάστρο Καλαμάτας: Μετά το… “Θάρρος” οι αρμόδιοι υπόσχονται αντιμετώπιση των προβλημάτων

Το θέμα που έφερε στη δημοσιότητα το “Θάρρος” από τον περασμένο μήνα, με την επί χρόνια διαρροή νερού σε οικία στους πρόποδες του Κάστρου, αλλά και τη στατικότητα του ιστορικού μνημείου, “μέτρησε” τα αντανακλαστικά των αρμοδίων και μετά την ολιγοήμερη σιωπή έγιναν ενέργειες στην κατεύθυνση αντιμετώπισης του προβλήματος.

Από το υπουργείο Πολιτισμού, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, τη ΔΕΥΑΚ και το  Σύνδεσμο Ύδρευσης πάρθηκαν μια σειρά από πρωτοβουλίες έτσι ώστε να βρεθεί μόνιμη λύση, ενώ και ο βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Χαρίτσης, κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή.

Το όλο ζήτημα απασχόλησε και την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, έπειτα από παρέμβαση του υποψήφιου δημάρχου και επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας, Βασίλη Τζαμουράνη.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, υποστήριξε ότι άμεσα συνεργείο της ΔΕΥΑΚ, ύστερα από άδεια της Εφορείας Αρχαιοτήτων, θα προχωρήσει σε λεπτομερή εξέταση του θέματος και ειδικότερα αν η δεξαμενή ύδρευσης είναι η αιτία δημιουργίας των προβλημάτων.

Από εκεί και πέρα, οι απαραίτητες παρεμβάσεις για το φωτισμό και την επισκεψιμότητα του χώρου από άτομα με ειδικές ανάγκες θα προχωρήσουν άμεσα. Πάντως, ήταν καθησυχαστικός στο θέμα στατικότητας του μνημείου, ενώ διαβεβαίωσε ότι τα προβλήματα καθαριότητας που εμφανίζονται σε διάφορα μέρη θα επιλυθούν επίσης άμεσα.
Α.Π.