Λέικα: Από θαύμα δε θρηνήσαμε θύματα, -Χρειάζεται άμεση παρέμβαση στο σημείο

Λέικα: Από θαύμα δε θρηνήσαμε θύματα, -Χρειάζεται άμεση παρέμβαση στο σημείο

Στιγμές τρόμου έζησε μια μητέρα πριν από μερικές μέρες στην περιοχή των  Λεΐκων, όταν είδε μεγάλο κομμάτι βράχου να αποκολλάται και να καταλήγει στο αυτοκίνητό της, το οποίο ισοπέδωσε.

Όπως μας δήλωσε, αισθάνεται τυχερή μέσα στην ατυχία της, αφού ετοιμαζόταν να μπει στο όχημα με το παιδί της για να φύγει, ωστόσο καθυστέρησε για μερικά λεπτά, τα οποία τελικά αποδείχθηκαν σωτήρια για την ίδια και το παιδί.

Πλέον η γυναίκα, πέρα από το σοκ που ακόμα τη διακατέχει, προσπαθεί να δει πώς μπορεί να αποζημιωθεί, καθώς ήταν το μόνο μέσο που διέθετε. Επίσης, θέλει να δοθεί λύση στο σημείο που αποκολλήθηκε ο βράχος, αφού φοβάται ότι το φαινόμενο μπορεί να συνεχιστεί.

Μάλιστα, όπως μάθαμε, είχε γίνει όχληση προς τους ιδιοκτήτες του οικοπέδου στο οποίο σημειώθηκε η κατολίσθηση ότι υπάρχει κίνδυνος, αλλά αυτοί αδιαφόρησαν.

Πέραν, όμως, του εν λόγω σημείου προς την πλευρά του σπιτιού, αντίστοιχη εικόνα υπάρχει και από την πλευρά που συνορεύει με το δρόμο, με κίνδυνο ανά πάσα στιγμή κομμάτι να υποχωρήσει, κάτι που έχει συμβεί σε οικόπεδο λίγα μέτρα δυτικότερα από το σημείο που σημειώθηκε η κατολίσθηση.

Να σημειωθεί ότι, εκτός από τα εμφανή σημάδια του προβλήματος, τα οποία μπορεί ο καθένας να διαπιστώσει με γυμνό μάτι, το σημείο επισκέφθηκε και ο γεωλόγος Μιχάλης Αντωνόπουλος. Έπειτα από μια πρόχειρη αυτοψία που πραγματοποίησε, μας είπε τα εξής: «Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος επί της δημοτικής οδού λόγω καταπτώσεων μεγάλων τεμαχίων που προέρχονται από τις αναβαθμίδες μη συνεκτικών γεωλογικών σχηματισμών».

Κατά τον ίδιο, πρέπει να υπάρξει άμεσα σήμανση επί της οδού και μελετηθεί το πρανές για άμεση προστασία των διερχόμενων πεζών και τροχοφόρων.

Κλείνοντας σημείωσε χαρακτηριστικά ότι υπάρχει πλήρη αποσταθεροποίηση του πρανούς σε μήκος πενήντα περίπου μέτρων σε περιοχή που είναι εντός οικισμού.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση