Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας: Προβολή αύριο της ταινίας «Το Άγγιγμα του Κακού»

Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας: Προβολή αύριο της ταινίας  «Το Άγγιγμα του Κακού»

Με την​​ ταινία «Το Άγγιγμα του Κακού – Touch of Evil» του Όρσον Γουέλς συνεχίζει τις προβολές της αύριο η Filmhouse / Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας.

Η ταινία εξετάζει τη σχετικότητα της ηθικής αξιολόγησης, με τον Κουίνλαν, ένα βάρβαρο σερίφη του αμερικανικού Νότου, αλκοολικό, ρατσιστή, κουτσό και παχύσαρκο, να έχει ανάγει το νόμο σε προσωπική του υπόθεση, ανακαλύπτοντας τους ενόχους με τη διαίσθησή του και φροντίζοντας στη συνέχεια να τους ενοχοποιήσει με στοιχεία που κατασκευάζει ο ίδιος.

Αν και αποτελεσματικός, έχει πέσει στην παγίδα της μεγαλομανίας της εξουσίας, θεωρώντας τον εαυτό του απόλυτο άρχοντα του μικρού του βασιλείου.

Ο Γουέλς τον προσεγγίζει με συμπάθεια, χωρίς όμως να ταυτίζεται μαζί του, στο χρονικό της πτώσης ενός υβριστή “άρχοντα” που ξεφεύγει από τα όρια και αναμετράται με τη μοίρα.

Το αντισυμβατικό φιλμ νουάρ του, γεμάτο περίτεχνες και πρωτότυπες ιδέες, είναι μια μοντέρνα τραγωδία σαιξπηρικών διαστάσεων – για πολλούς η σπουδαιότερη μετά τον “Πολίτη Κέιν” ταινία του Γουέλς.

Θα προβληθεί δε η σπάνια κόπια ανακατασκευασμένου μοντάζ σύμφωνα με τις χειρόγραφες σημειώσεις του σκηνοθέτη.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Το Άγγιγμα του Κακού – Touch of Evil

Crime, Drama, Film-Noir | K-13 | 1958 | USA | 95΄

Σκηνοθεσία: Orson Welles

Παίζουν: Charlton Heston, Orson Welles, Janet Leigh

21.00 | αμφ. Θοδ. Αγγελόπουλος, Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας | Είσοδος 5 ευρώ, ελεύθερη κάτω των 18