Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας: Προβολή ταινίας με ζωντανή συνοδεία μουσικής

Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας: Προβολή ταινίας με ζωντανή συνοδεία μουσικής

Προβολή της ταινίας «Νοσφεράτου», συνοδεία πρωτότυπης, ζωντανής μουσικής από το «δικό μας», πολυβραβευμένο, Μάνο Κιτσικόπουλο, διοργανώνει η Film House- Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας για την προσεχή Τετάρτη.

Το Νοσφεράτου είναι μια μεγαλοπρεπής ελεγεία του άσπρου και του μαύρου, του μακάβριου και του γοτθικού, του άπλετου φωτός και του απέραντου σκοταδιού, της αόρατης γέφυρας που ενώνει τον κόσμο των ζωντανών με εκείνον των νεκρών.

Με το εξπρεσιονιστικό βωβό αριστούργημα του Μούρναου, εμπνευσμένο από τον ανυπέρβλητο λογοτεχνικό «Δράκουλα» του Μπραμ Στόουκερ, ξημέρωσε ένας ολόκληρος αιώνας κινηματογραφικής μυθολογίας τρόμου.

Εκατό χρόνια από τη γέννησή του, το «Νοσφεράτου» θεωρείται μία από τις σπουδαιότερες δημιουργίες στην ιστορία του σινεμά και ένα από τα κειμήλια του παγκόσμιου κινηματογράφου.

Το «Νοσφεράτου, μια συμφωνία τρόμου» του Φρίντριχ Βίλχελμ Μούρναου είναι το αιωνόβιο πια πειστήριο ενός κινηματογραφιστή σε απόλυτη σκηνοθετική ακμή, το αειθαλές δείγμα ενός είδους που είναι αλώβητο μέχρι σήμερα. Πρόκειται για την πρώτη ταινία που εκμεταλλεύτηκε το θρύλο του Κόμη Δράκουλα και ταυτόχρονα η πρώτη ταινία του γερμανικού εξπρεσιονισμού που βγάζει τους πρωταγωνιστές από τα στούντιο και συνδυάζει τα επιτηδευμένα οξυκόρυφα σκηνικά με τα φυσικά ντεκόρ.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Νοσφεράτου
Επετειακή προβολή 100 χρόνων, συνοδεία πρωτότυπης, ζωντανής μουσικής από τον Μάνο Κιτσικόπουλο

Fantasy, Horror | K-15 | 1922 | D | 94΄

Σκηνοθεσία: F.W. Murnau

Παίζουν: Max Schreck, Alexander Granach, Gustav von Wangenheim

21.00 | αμφ. Θοδ. Αγγελόπουλος, Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας | Είσοδος 5 ευρώ, ελεύθερη κάτω των 18