Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου: Το μήνυμα του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας

Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου: Το μήνυμα του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας

«Οφείλουμε να επενδύσουμε σε πρόληψη και θεραπεία»
Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου (4/2), ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας, επισημαίνει την ανάγκη για πρόληψη, πρώιμη διάγνωση και πρόσβαση σε θεραπείες.

Όπως μεταξύ άλλων αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: «Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου 2023 (4 Φεβρουαρίου) φέρνει για άλλη μία χρονιά στο προσκήνιο την ανάγκη πρόληψης, πρώιμης διάγνωσης, θεραπείας και ανακουφιστικής φροντίδας των ανθρώπων που έρχονται αντιμέτωποι με τις ετερόκλητες νόσους στις οποίες αναφερόμαστε με το γενικό όρο “καρκίνος”.

Καθήκον της Πολιτείας είναι να παρέχει αποτελεσματικές και αξιοπρεπείς συνθήκες νοσηλείας και αποκατάστασης στους ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο, στελεχώνοντας τα δημόσια νοσοκομεία που τείνουν να αποψιλωθούν από ογκολόγους και προχωρώντας με γοργά βήματα στην ανέγερση νέων Ογκολογικών Νοσοκομείων.

[…] Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι η Επιστήμη προσφέρει διαρκώς περισσότερες δυνατότητες ίασης και βελτίωσης της ποιότητας ζωής στα άτομα που παρουσιάζουν κάποιο είδος καρκίνου και ότι το μέλλον διαγράφεται αισιόδοξο για την πλήρη ίαση ή τη μετατροπή σε χρόνιες νόσους όλων των ειδών καρκίνου».