Παρουσιάστηκε επισήμως ο νέος τεχνικός της Καλαμάτας, Ί. Γκεοργκιόσκι

Παρουσιάστηκε επισήμως ο νέος τεχνικός της Καλαμάτας, Ί. Γκεοργκιόσκι

Με τις δυσκολίες της γλώσσας και τις φιλότιμες προσπάθειες του βοηθού του, πρώην ποδοσφαιριστή της Κέρκυρας και της Δόξας Δράμας, Βλαντιμίρ Ντιμιτρόφσκι, παρουσιάστηκε σήμερα ο νέος προπονητής της Καλαμάτας.

Ο Ίλτσο Γκεοργκιόσκι είναι 51 ετών Σκοπιανός με μεγάλη εμπειρία στο χώρο του ποδοσφαίρου και συμφώνησε με την ΠΑΕ για 1,5 χρόνο (μέχρι το καλοκαίρι με δυνατότητα επέκτασης για μια ακόμη χρονιά).

Ο Γκεοργκιόσκι έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα το 2012 με την Βαρνταρ Σκοπίων, ενώ το 2016 που η εθνική της γειτονικής χώρας ήταν στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στην Γαλλία ήταν πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Από το 2017-2021 ήταν μέλος τεχνικών επιτροπών της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ, ενώ μέχρι τον Νοέμβρη του 2022 ήταν προπονητής στην ομάδα Μπρεγκαλνιτσα (Α Σκοπίων).

Ο κ. Γκεοργκιόσκι και ο βοηθός του κ. Ντιμιτρόφσκι βρέθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου 4/2 στα γραφεία της ΠΑΕ στην οδό Φραντζή και παρουσία των μελών της διοίκησης έγινε η επίσημη παρουσίαση προς τα τοπικά ΜΜΕ.

Στις 3 το απόγευμα στο Στάδιο της Παραλίας ο νέος προπονητής θα έχει την ευκαιρία να κάνει την πρώτη του προπόνηση, με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει δίτερμα προκειμένου ο ίδιος να έχει άμεση εικόνα όλων των ποδοσφαιριστών, σε συνέχεια των βίντεο που έχει παρακολουθήσει με αγώνες της Καλαμάτας.

Στο τεχνικό τιμ συνεχίζουν οι Γιώργος Πολυμενέας, Κώστας Αθανασόπουλος (γυμναστής), Γιάννης Βαλαώρας (προπονητής τερματοφυλάκων), ενώ ο Νίκος Κακαλέτρης που καθοδήγησε την ανδρική ομάδα της Μαύρης Θύελλας τις προηγούμενες εβδομάδες και σε δύο επίσημα παιχνίδια, επιστρέφει στον πάγκο της Κ19 της Καλαμάτας.

Γκιοργκιόσκι: Με σκληρή δουλειά και ομαδικό πνεύμα η ομάδα μπορεί να πάει ψηλά
Ο αντιπρόεδρος, Κώστας Βεργής, καλωσόρισε το νέο προπονητή, του ευχήθηκε υγεία και «να πετύχει το στόχο του κι εμείς το δικό μας».

Τον ενημέρωσε ότι η ομάδα πήρε το καλοκαίρι καλούς και ποιοτικούς ποδοσφαιριστές για να κάνει πρωταθλητισμό και να πετύχει το στόχο της ανόδου στην Α’ Εθνική μετά από 23 χρόνια, αλλάζοντας δύο προπονητές και μένοντας ουσιαστικά εκτός στόχου.

«Έχουμε ευθύνη όλοι γι’ αυτό, πρώτα η διοίκηση και μετά οι υπόλοιποι, και ζητάμε συγνώμη από τον κόσμο της Μαύρης Θύελλας γι’ αυτό το λάθος που έχει γίνει όσον αφορά στην κατάρτιση του τεχνικού τιμ» δήλωσε ευθαρσώς ο κ. Βεργής και συνέχισε λέγοντας: «Αυτό που πιστεύω είναι ότι η ομάδα θέλει να αποκτήσει ταυτότητα, να συνδεθεί με τον κόσμο της, να επανέλθει η ψυχολογία στους ποδοσφαιριστές και να μπαίνουν στο γήπεδο και να δείχνουν αυτό που θέλουμε να είναι η Μαύρη Θύελλα.

Ο καινούργιος κόουτς έχει πλάνο 3ετίας και το συμβόλαιό του προς αυτή την κατεύθυνση τείνει, με option τέλος Ιουνίου από τη διοίκηση να ανανεώσει, αν και εφόσον έχουμε βρει το ρυθμό μας, τις επιτυχίες, την ταυτότητα. Θα είμαστε δίπλα του. Προέρχεται από μια γειτονική χώρα, πρέπει να τον στηρίξουμε όλοι μας ώστε να πετύχουμε τον σκοπό μας.

Και μετά το καλωσόρισμα και του εκτελεστικού διευθυντή, Βασίλη Παναγιωτόπουλου, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι η διοίκηση θα κάνει τα δέοντα για να εκπληρωθούν οι στόχοι της ομάδας, στις πρώτες του δηλώσεις ο Ίλια, όπως προτιμά να τον φωνάζουν, Γκιοργκιόσκι, ευχαρίστησε τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Γιώργο Πρασσά για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του και την πρόταση να αναλάβει την ομάδα.

Όπως παραδέχθηκε δε γνώριζε πολλά για τη Μαύρη Θύελλα, αλλά ήθελε να δοκιμάσει προπονητικά εκτός της χώρας του, ενημερώθηκε για την ιστορία και την παράδοση της τοπικής μας ομάδας και αυξήθηκε η επιθυμία του να έρθει. Γνωρίζει ότι υπάρχει ο στόχος της ανόδου στην Α’ Εθνική μετά από 23 χρόνια μακριά από αυτήν.

Παρακολούθησε 12 παιχνίδια της Καλαμάτας, αξιολογώντας και ατομικά χαρακτηριστικά των ποδοσφαιριστών για τους οποίους μίλησε με θετικά λόγια και τη βεβαιότητα ότι μπορούν να αποδώσουν πολύ καλύτερα.

Με καλή και σκληρή δουλειά η ομάδα μπορεί να πάει ψηλά, ανέφερε ακόμη ο ίδιος, χωρίς να είναι σε θέση να υποσχεθεί πολλά, καθώς η κορυφή της Super League 2 δεν είναι στο χέρι της Καλαμάτας, αλλά της Κηφισιάς, η οποία έχει ξεφύγει ήδη 15 βαθμούς. «Θα προσπαθήσουμε σε κάθε αγώνα με πάθος για τη νίκη και στο τέλος θα δούμε τι θα γίνει» ανέφερε ο Σκοπιανός προπονητής, τονίζοντας ότι στις προτεραιότητές του είναι να φτιάξει μια ομάδα-οικογένεια, με το ατομικό καλό να ταυτίζεται με το ομαδικό.
Χ.Ε.