Πέτρος Τατούλης: «Η παρένθεση του κ. Νίκα σε λίγους μήνες θα κλείσει ανεπιστρεπτί»

Πέτρος Τατούλης: «Η παρένθεση του κ. Νίκα σε λίγους  μήνες θα κλείσει ανεπιστρεπτί»

Με αφορμή δηλώσεις του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με καταγγελίες του Τομέα Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για αναθέσεις έργων σε συγκεκριμένη εταιρεία στο Δήμο Καλαμάτας και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο τέως περιφερειάρχης και επικεφαλής της «Νέας Πελοποννήσου», Πέτρος Τατούλης, δήλωσε:

«Ο κ. Νίκας ξεπερνώντας κάθε όριο πολιτικού θράσους, προπαγάνδας και συκοφαντίας, προσπάθησε να εμπλέξει την παράταξη της “Νέας Πελοποννήσου” και εμένα προσωπικά με καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σε τοπικά και πανελλαδικά Μέσα Ενημέρωσης και αφορούσαν ανακοινώσεις του Τομέα Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχετικά με αναθέσεις έργων κατά τη διάρκεια της θητείας του ως δήμαρχος και ως περιφερειάρχης. Προσπαθεί με υπονοούμενα να δημιουργήσει ίντριγκες και πολιτικές συνωμοσιολογίας για να πετάξει την “μπάλα στην εξέδρα”. Δε θα του επιτρέψουμε να χρησιμοποιήσει την παράταξη της “Νέας Πελοποννήσου” ως όχημα για να αποδείξει ότι είναι “αθώα περιστερά”!

Το πολιτικό κλίμα της σήψης, της παρακμής και της συκοφαντίας που επικρατεί σήμερα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει ονοματεπώνυμο. Αυτό είναι του κ. Παναγιώτη Νίκα.

Ο κ. Νίκας είναι γνωστός πολιτικός σκευωρός και λασπολόγος. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 όλη η προεκλογική του εκστρατεία στηρίχθηκε σε συκοφαντίες και ασύστολα ψεύδη προς το πρόσωπο μου, την οικογένειά μου και στενούς συνεργάτες μου στελέχη της παράταξης “Νέα Πελοπόννησος”.

Για το σκοπό αυτό έστησε συγκεκριμένο “κέντρο – σύστημα” λάσπης και συκοφαντίας (oι πολίτες πλέον γνωρίζουν τους συμμετέχοντες και τους εμπνευστές του).

Το μικρό πολιτικό μέγεθος του κ. Νίκα το γνωρίζει η κοινωνία, αφού στηρίχθηκε πάντα σε συγκυρίες και στρεβλώσεις του πολιτικού συστήματος. Οι Καλαματιανοί γνωρίζουν τον τρόπο με τον οποίο ο κ. Νίκας… επιβλήθηκε στο πολιτικό σκηνικό της Καλαμάτας ως “σωτήρας”.

Η υποψηφιότητα του κ. Νίκα ως περιφερειάρχη στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, ελέω Κυριάκου Μητσοτάκη, υπηρετούσε μία και μόνο πολιτική στρατηγική.

Τη χειραγώγηση της αυτοδιοίκησης, τον απόλυτο αυταρχισμό, την κατασπατάληση δημοσίου χρήματος, την εξυπηρέτηση ημετέρων και παράλληλα την επιβολή αντιδημοκρατικών αποφάσεων και συμπεριφορών.

Λέμε ξεκάθαρα για ακόμα μία φορά στον κ. Νίκα πως η εκλογή του ήταν καθαρά συγκυριακή και, όπως προκύπτει σήμερα, τα αποτελέσματα της είναι καταστροφικά για την Πελοπόννησο. Είναι εμφανές εξάλλου ότι ο κ. Νίκας αποτελεί μεγάλο βαρίδι για την παράταξη της “Νέας Δημοκρατίας” που τον κουβάλησε στην πλάτη της. Η παρένθεση του “αποφασίζομεν και διατάσσομεν” του κ. Νίκα σε λίγους μήνες θα κλείσει ανεπιστρεπτί.

Η Πελοπόννησος με περιφερειάρχη τον κ. Νίκα έχει οδηγηθεί στο απόλυτο διασυρμό. Βασική πολιτική πρακτική του οι ύβρεις, τα ψεύδη και οι συκοφαντίες.

Κύριε Νίκα, αν νομίζετε ότι θα ξεφύγετε από τον έλεγχό μας είστε “μακριά νυχτωμένος”. Έχουμε υποχρέωση και ευθύνη τιμώντας την ψήφο των πολιτών, να ελέγχουμε τις πράξεις και τις δράσεις σας, σε ό,τι αφορά το θεσμικό σας ρόλο και τη διαχείριση του δημοσίου χρήματος. Καθημερινά θα είστε απολογούμενος απέναντι στους πολίτες.

Ως επικεφαλής της “Νέας Πελοποννήσου” εγώ και οι συνεργάτες μου θα πολεμήσουμε σκληρά για να ανατρέψουμε την πιο ακραία εκδοχή αυταρχικότητας, αδιαφάνειας και αλαζονείας που χαρακτηρίζει τη διοίκηση που ασκείτε στην Πελοπόννησο.

Αυτή η ανατροπή και η μεγάλη νίκη της “Νέας Πελοποννήσου” στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2023 είναι βέβαιο πως θα οδηγήσει σε πλήρη εξαφάνιση και κατάρρευση όλο το σύστημα “λάσπης και συκοφαντίας” που με τόσο πάθος σας υπερασπίστηκε και σας υπερασπίζετε».