Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

Η Βασιλική θυγάτηρ Αντων. Αναστασοπούλου τεκούσα εν Πεταλιδίω βρέφος άρρεν εξέθεσε τούτο τη συνεργεία της μητρός της Κυριακούλας. Αμφότεραι συλληφθείσαι υπό του Σταθμάρχου Πεταλιδίου παρεπέμφθησαν εις τον ενταύθα Εισαγγελέα.

-Ο Ξενοφών Δημ. Τριμπίδης, κάτοικος Φιλιατρών, ενώ την παρελθούσαν Κυριακήν επρόκειτο να τελέση τους γάμους του, άμα ως επληροφορήθη ότι ήρχετο ο κουμπάρος, κατήλθεν εις το ισόγειον της οικίας του, κατευθυνθείς δε εις απόκεντρον τούτου γωνίαν ηυτοκτόνησε βληθείς δι’ όπλου συστήματος Μυλωνά εις το αριστερόν μέρος του στήθους. Ο αυτοκτονήσας επιζήσας επί τρίωρον ηρνήθη ολοσχερώς ν’ αποκαλύψη τους λόγους οι οποίοι των ώθησαν εις το  απονενοημένον διάβημά του.

-ΕΚΟΙΝΟΠΟΙΗΘΗ χθες τηλεγραφική διαταγή του Υπουργείου Προνοίας δια του οποίου παρακαλούνται οι Νομάρχαι να υποβάλωσι ονομαστικόν πίνακα των θυμάτων πολέμου των λαβόντων άδειαν λιανικής πωλήσεως καπνού από της εφαρμογής του σχετικού Νομοθετικού Διατάγματος.

Εις τον πίνακα θα συμπεριληφθώσι και οι παραιτηθέντες της αδείας και οι των πόλεων και χωρίων όπου δεν εφηρμόσθη η μονοπώλησις του καπνού, καθώς και οι ασκούντες την πώλησιν καπνοπώλαι.