Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

ΔΙΑ της χθεσινής εκ Πατρών αμαξοστοιχίας αφίκοντο εις την πόλιν μας οι Λαμπρινάκος, Χατζηκωνσταντίνου, Πανταζής και Μαρτζώκος, πρόεδροι των Επαγγελματικών Επιμελητηρίων, ο μεν πρώτος των Αθηνών, ο δεύτερος του Βόλου, ο τρίτος των Πατρών και ο τελευταίος της Κερκύρας. Εξ αυτών οι τρεις πρώτοι είναι υποψήφιοι γερουσιασταί εκ μέρους των επαγγελματικών οργανώσεων.

ΕΙΣ τον σταθμόν υπεδέχθησαν αυτούς πλείστοι επαγγελματίαι φίλοι των, εις δε την αίθουσαν των παντοπωλών εγένετο δεξίωσις. Εις αυτούς υπό των αντιπροσώπων των επαγγελματικών οργανώσεων της πόλεώς μας.

Ο κ. Λαμπρινάκος τον οποίον την εσπέραν συνηντήσαμεν διερμηνεύων και την γνώμην των λοιπών συναδέλφων του μας εβεβαίωσεν ότι μένουν ενθουσιασμένοι εκ της γενομένης εις αυτούς υποδοχής και των επαγγελματιών Καλαμών, οίτινες έχουν εις έπακρον ανεπτυγμένην επαγγελματικήν συνείδησιν.

Μας ετόνισεν επίσης ότι θα ενεργήσουν πάση δυνάμει υπέρ του χωρισμού του Επαγγελματικού τμήματος του Επιμελητηρίου από του Βιομηχανικού τοιούτου, αφού άλλωστε το τοιούτον και νόμιμον και σκόπιμον, πιστεύουν δε αδιστάκτως ότι η προσπάθειά των αύτη θα πραγματοποιηθή.