Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

ΕΙΣ το χωρίον Κατσαρού του τέως Δήμου Οιχαλίας προχθές η εκ του χωρίου τούτου Σταθούλα σύζυγος Ν. Παλαβού, μεταβάσα εις την οικίαν του Κωνστ. Κυριακοπούλου περί την 8ην πρωινήν ώραν, εζήτησε κάτι παρά της συζύγου τούτου. Ότε αύτη ανεδίφα το μπαούλο της εκ αυτού εξήγαγε μεταξύ των άλλων και το πιστόλιον του συζύγου  της, το οποίον λαβούσα ανά χείρας η Σταθούλα το περιεργάζετο, καθ’ ην στιγμήν δε η σύζυγος Κυριακοπούλου Χριστίνα εγερθείσα προσεπάθει να το αποσπάση εκ των χειρών της Σταθούλας εξεπυρσοκρότησε τούτο προξενήσαν διαμπερές τραύμα εις το στήθος αυτής. Αύτη ήδη, ευτυχώς, ευρίσκεται εκτός κινδύνου. Η δράστις του ακουσίου τραυματισμού συλληφθείσα ωδηγήθη ενταύθα και παρεδόθη εις τον Εισαγγελέα.

ΧΘΕΣ το εσπέρας συνήλθεν η τοπική επί της υγιεινής επιτροπή η οποία απέρριψεν υποβληθείσαν αίτησιν της επιτροπείαν του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου περί ανακαλέσεως της αποφάσεώς της περί ανεγέρσεως πανδοχείου εις το εγγύς του Ναού κτήμα του Παν. Αλεξανδροπούλου.

ΑΠΕΔΕΧΘΗ αίτησιν του Γεωργίου Πανουσοπούλου περί ανεγέρσεως παρ’ αυτού πανδοχείου επί του χώρου μεταξύ του φρέατος Κρόκου. Επετράπη εις τον Γ. Καρακούσην όπως ανεγείρη πανδοχείον εις το παρά την Αγίαν Άνναν κτήμα του. Εχορηγήθη επίσης άδεια ανεγέρσεως χανίου εις τον Κ. Σγούρον και τον Δ. Αθανασάκην παρά την συνοικίαν Καλυβίων.