Την πολιούχο της «Παναγία Υπαπαντή» θα εορτάσει η Καλαμάτα – Το πρόγραμμα

Την πολιούχο της «Παναγία  Υπαπαντή» θα εορτάσει η Καλαμάτα – Το πρόγραμμα

Με τη δέουσα λαμπρότητα και κατάνυξη θα εορτάσει το ερχόμενο διήμερο η Καλαμάτα την πολιούχο της «Παναγία Υπαπαντή».

Σήμερα Τετάρτη, 1η Φεβρουαρίου, στις 6.30 το απόγευμα, στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού, θα τελεσθεί ο πολυαρχιερατικός Εσπερινός.

Αύριο Πέμπτη, στις 7.00 το πρωί, θα τελεσθεί ο Όρθρος και στη συνέχεια η πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, ενώ στις 11.00 θα πραγματοποιηθεί η μεγαλειώδης λιτάνευση της θαυματουργού Ιεράς Εικόνος στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Τον εορτασμό θα λαμπρύνουν με την παρουσία τους οι σεβασμιώτατοι μητροπολίτες Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος, Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός και Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.

Την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις θα εκπροσωπήσει ο αντιπρόεδρος αυτής και πρώην πρωθυπουργός, Παναγιώτης Πικραμμένος, ενώ θα παραστούν εκπρόσωποι των κομμάτων, του Κοινοβουλίου, της Αυτοδιοίκησης, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.