Τροχαία: Πάνω από 2.500 οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν στην Περιφέρεια τον Ιανουάριο

Τροχαία: Πάνω από 2.500 οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν στην Περιφέρεια τον Ιανουάριο

Μόνο τροχαία με ελαφρά τραυματίες σημειώθηκαν στη Μεσσηνία τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα μηνιαία στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου.

Σε όλη την Περιφέρεια καταγράφηκαν τον προηγούμενο μήνα 17 τροχαία ατυχήματα με 20 παθόντες (νεκροί, σοβαρά και ελαφρά τραυματίες) και συγκεκριμένα πέντε θανατηφόρα τροχαία με πέντε νεκρούς και δώδεκα ελαφρά τροχαία ατυχήματα με δεκαπέντε ελαφρά τραυματίες.

Έλεγχοι και παραβάσεις
Αντίστοιχα, στη Μεσσηνία δεν καταγράφηκε κανένα θανατηφόρο και σοβαρό ατύχημα, παρά μόνο τέσσερα τροχαία με ισάριθμους ελαφρά τραυματίες.

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων, όπως προέκυψε από την τροχονομική έρευνα, ήταν:  Παραβιάσεις σήμανσης, οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος και μη τήρηση της απόστασης ασφαλείας.

Οι υπηρεσίες της Τροχαίας και οι υπηρεσίες μεικτής αρμοδιότητας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό, που προβλέπει μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη και αποτροπή ατυχημάτων και δυστυχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο. Επιπλέον, πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση ημερίδες και ενημερώσεις του κοινού.

Έλεγχοι
Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, τον Ιανουάριο συγκροτήθηκαν 643 συνεργεία ελέγχων μέθης, ενώ πραγματοποιήθηκαν 11.504 έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν 158 παραβάσεις.  Στο ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν και 2.542 επικίνδυνες παραβάσεις. Ειδικότερα: 1.782 για υπερβολική ταχύτητα, 190 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση, 162 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση, 141 για ΚΤΕΟ, 78 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 72 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, 44 για παραβίαση σηματοδότη, 18 για αντικανονικούς ελιγμούς, 45 για αντικανονικό προσπέρασμα, 4 για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά και 6 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων.

Της Βίκυς Βετουλάκη