Ζούμε εποχές «Μαυρογυαλούρου» στη Μεσσηνία

Ζούμε εποχές «Μαυρογυαλούρου» στη Μεσσηνία

Πρακτικές που παραπέμπουν σε περασμένες δεκαετίες και στις εποχές του «Μαυρογυαλούρου» βιώνει η Μεσσηνία, καθώς κυβέρνηση και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας τάζουν τα πάντα στους πάντες. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν όσα είδαν και άκουσαν οι Μεσσήνιοι το προηγούμενο διάστημα. Μέσα σε λίγες μέρες κατάφεραν να… φτιάξουν ακαδημία του ναυτικού στη Μεσσήνη, με 1.000 σπουδαστές, και να …ανοίξουν το στρατόπεδο της Καλαμάτα, με 800 νεοσυλλέκτους! 

Οι σχετικές βαρύγδουπες ανακοινώσεις αποτελούν επιτομή του παλαιοκομματισμού και την πιο ηχηρή απάντηση στο γιατί η Μεσσηνία βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της ανάπτυξης, γιατί ο νομός στερείται ουσιαστικής εκπροσώπησης στο Κοινοβούλιο. 

Είναι ενδεικτικό, αλλά και άκρως αποκαλυπτικό, ότι το ίδιο χρονικό διάστημα που η Ν.Δ…. έχτιζε ακαδημίες και στρατόπεδα, δύο ρεπορτάζ του τοπικού Τύπου ανέδειξαν την κατάντια στην οποία έχει περιέλθει ο νομός επί ημερών της. 

Στις 17 Φεβρουαρίου η εφημερίδα «Θάρρος» δημοσίευσε ρεπορτάζ σχετικά με τη στελέχωση του Διεθνούς Αεροδρομίου «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος». Επτά υπάλληλοι, όλοι και όλοι, δίνουν μάχη για να κρατήσουν ανοιχτό το αεροδρόμιο της Καλαμάτας. 

Στις 20 Φεβρουαρίου η εφημερίδα «Ελευθερία» δημοσίευσε ρεπορτάζ σχετικά με τη στελέχωση του Κέντρου Υγείας της Καλαμάτας. Καρδιολόγος, οφθαλμίατρος και ορθοπαιδικός είναι μόνο μερικές από τις ελλείψεις του Κ.Υ. 

Βεβαίως, τα παραπάνω ρεπορτάζ, που αποτυπώνουν τα πραγματικά προβλήματα του νομού, τους «Μαυρογυαλούρους» της Νέας Δημοκρατίας δεν τους απασχολούν, δεν τους πτοούν. 

Το μόνο που τους απασχολεί είναι να παραμείνουν για μια ακόμα τετραετία στην καρέκλα του βουλευτή, το μόνο που τους απασχολεί είναι να διασφαλίσουν τα πολιτικά τους ένσημα.

Του Μενέλαου Γερονικολού
Υποψήφιου βουλευτή Μεσσηνίας με ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής