Αποκαλυπτήρια προτομών Θ. Κολοκοτρώνη και Παπαφλέσσα στα Αρφαρά

Αποκαλυπτήρια προτομών  Θ. Κολοκοτρώνη και Παπαφλέσσα στα Αρφαρά

Τα αποκαλυπτήρια των προτομών του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και του Γρηγορίου Δικαίου ή Παπαφλέσσα έγιναν προχθές στην κεντρική πλατεία Αρφαρών.

Την εκδήλωση των αποκαλυπτηρίων των προτομών των πρωταγωνιστών της Εθνικής Παλιγγενεσίας Κολοκοτρώνη και Παπαφλέσσα, ως ελάχιστο χρέος τιμής και μνήμης για τη μεγάλη τους προσφορά στο γένος των Ελλήνων, οργάνωσαν ο Δήμος Καλαμάτας, η Κοινότητα Αρφαρών και η Πρωτοβουλία Πολιτών της Δημοτικής Ενότητας Αρφαρών.

Αφού τελέστηκε τρισάγιο από τον αιδεσιμώτατο π. Μιχαήλ Μπούρα, χαιρετισμούς και κατάθεση στεφάνων έκαναν ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, ο βουλευτής Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο πρόεδρος της Κοινότητας Αρφαρών Τέλης Ματθαίος, ο εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας Πολιτών, Αναστάσιος Μπούρας, ο εκπρόσωπος της οικογένειας των δωρητών Παναγιώτης Γεωργούντζος και ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Ευεργετών, Ανάστος Δημητρόπουλος. Ομιλία πραγματοποίησε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Φίλιππος Νικολόπουλος.

Εν συνεχεία τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, ακολούθησε ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας και δρώμενο – χοροί από μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Αναγέννηση Αρφαρών».