Διακινούσε ναρκωτικά ακόμα και μέσα στο Πάρκο του ΟΣΕ

Διακινούσε ναρκωτικά ακόμα  και μέσα στο Πάρκο του ΟΣΕ

Χασίς και ναρκωτικά δισκία διακινούσε σε περιοχές της Καλαμάτας, ακόμα και μέσα στο Πάρκο του ΟΣΕ, ένας 40χρονος, ο οποίος συνελήφθη το πρωί της Τετάρτης έπειτα από έρευνα στο σπίτι του από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.

Οι αστυνομικοί της Δίωξης τον είχαν θέσει σε παρακολούθηση, ενώ είχε γίνει και άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και είχαν διαπιστώσει ότι τουλάχιστον από το Σεπτέμβριο και μέχρι τη σύλληψή του διακινούσε ναρκωτικά σε τουλάχιστον 30 ταυτοποιημένα άτομα, τα οποία συναντούσε στο Πάρκο του ΟΣΕ και σε περιοχές της οδού Κρήτης και Ακρίτα.

Ο 40χρονος, που έχει απασχολήσει κι άλλες φορές τις Αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών, οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα, ενώ σήμερα αναμένεται να απολογηθεί στον ανακριτή Καλαμάτας.

Κατέγραφαν συνομιλίες
Ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα που διεξήγαγε το  Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι ο 40χρονος δραστηριοποιούνταν, τουλάχιστον από το Σεπτέμβριο, στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι για να συγκαλύπτει την παράνομη δραστηριότητά του και να αποπροσανατολίζει τις έρευνες των αστυνομικών, χρησιμοποιούσε τηλεφωνικές συνδέσεις που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά του στοιχεία, αλλά σε στοιχεία αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών («αχυράνθρωπων» – ghost persons).

Κατά δε τις συνομιλίες του με τους αγοραστές, επικοινωνούσαν με συνθηματικές εκφράσεις και προκαθορισμένο κώδικα συνεννόησης.

Για τις αγοραπωλησίες των ναρκωτικών χρησιμοποιούσαν εκφράσεις όπως «να πιούμε ένα καφεδάκι» ή «να πάρουμε πραγματάκια» ή «να σε δω λιγάκι, όπως χθες».

Οι τιμές πώλησης ήταν 8 ευρώ το γραμμάριο για την κάνναβη και από 3-5 ευρώ για κάθε ναρκωτικό δισκίο.

Έρευνα στο σπίτι
Μετά όλα αυτά τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν, το πρωί της Τετάρτης οι αστυνομικοί της Δίωξης πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική έρευνα στο σπίτι του.

Εκεί βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους 7,95 γραμμαρίων, τις οποίες είχε κρυμμένες σε ένα παλιό ραδιοκασετόφωνο, 77 ναρκωτικά δισκία, τα οποία είχε κρύψει κάτω από το κρεβάτι, μία ζυγαριά ακριβείας, ένα κινητό τηλέφωνο, καθώς και το αυτοκίνητο και η μοτοσικλέτα που χρησιμοποιούσε ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται και το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας Ασφαλείας.

Της Βίκυς Βετουλάκη