Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα για τα σχολικά εγχειρίδια

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε  η ημερίδα για τα σχολικά εγχειρίδια

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή η ημερίδα με θέμα «Σχολικά εγχειρίδια: Ιστορία, μορφή, περιεχόμενο», την οποία διοργάνωσε η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Μουσείο Σχολικής Ζωής & Εκπαίδευσης, τη Λαϊκή Βιβλιοθήκη Καλαμάτας, την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Μεσσηνίας και το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Αρφαρών, στην Πινακοθήκη Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης.

Εκεί εκπαιδευτικοί από όλες τις βαθμίδες παρακολούθησαν την ημερίδα που αφορούσε στην ιστορία, τη μορφή και το περιεχόμενο των σχολικών εγχειριδίων, ενώ η έναρξη έγινε με το χαιρετισμό της Πιπίνας Κουμάντου, πρόεδρου του Εφορευτικού Συμβουλίου της ΔΗΚΕΒΙ Καλαμάτας, και του πανοσιολογιώτατου Ευθυμίου Θεοδωρόπουλου, εκπροσώπου του μητροπολίτη Μεσσηνίας.

Στη συνέχεια χαιρέτισαν κατά σειρά η Μαρία Αγγελή, αντιδήμαρχος Παιδείας Καλαμάτας, ο Χρήστος Μπούρας, πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, ο Παναγιώτης Φουρναράκης, πρόεδρος της Λαϊκής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας και ο Ιωάννης Ζαλαχώρης, πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρφαρών «Η Αναγέννηση».

Ακολούθησαν, δε, οι εισηγήσεις, της Θεοφανείας Σιούτη, διευθύντριας της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μεσσηνίας, με θέμα « Σχολικά Εγχειρίδια – Ιστορική Αναδρομή», της Ευαγγελίας Κανταρτζή, διευθύντριας του Μουσείου Σχολικής Ζωής & Εκπαίδευσης, με θέμα «Η Εικονογράφηση των Αλφαβηταρίων» και της Μάγδας Σουλιώτη, διευθύντριας ΔΗΚΕΒΙ Καλαμάτας, με θέμα «Τα εξώφυλλα των Αλφαβηταρίων, των Αναγνωστικών, των Αναγνωσματαρίων», η οποία και συντόνισε την εκδήλωση.

Στο τέλος της ημερίδας υπήρχε μπουφές με την ευγενική χορηγία του ΑΒ Βασιλόπουλου και του Διεθνούς Κέντρου Μεσογειακής Γαστρονομίας.

Την ίδια μέρα εγκαινιάστηκε και η έκθεση με Αλφαβητάρια από τις συλλογές του Μουσείου Σχολικής Ζωής & Εκπαίδευσης, της Λαϊκής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας και σχολικού υλικού από τη συλλογή του Ιστορικού Λαογραφικού Μουσείου Αρφαρών, η οποία θα διαρκέσει έως τις 2 Απριλίου.