Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας: Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα στα Τέμπη

Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας: Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα στα Τέμπη

Με την τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών ξεκίνησε την προχθεσινή συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας. Λίγα λεπτά πριν ο δήμαρχος Καλαμάτας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και οι επικεφαλής των παρατάξεων είχαν εκφράσει τη θλίψη τους για το πολύνεκρο δυστύχημα.

Βέβαια, ο καθένας από όσους μίλησαν “μετέφρασε” το θλιβερό γεγονός με το δικό του τρόπο. Περισσότερο… πολιτικά μίλησαν οι Βασίλης Τζαμουράνης, Μανώλης Μάκαρης και Δημήτρης Οικονομάκος.

Σύμφωνα με τον υποψήφιο δήμαρχο Βασίλη Τζαμουράνη, το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη κατέδειξε τις χρόνιες παθογένειες του ελληνικού κράτους, όπως είναι οι καθυστερήσεις στην υλοποίηση σημαντικών έργων, ο ωχαδερφισμός, το ρουσφέτι, αλλά και την έλλειψη πολιτικών για την προστασία των πολιτών.

Ο επικεφαλής του “Ανοιχτού Δήμου- Ενεργοί Πολίτες» και υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ., Μανώλης Μάκαρης, ζήτησε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση, να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη, αλλά και καμία ανοχή των πολιτών, ενώ καυτηρίασε την ανυπαρξία μέτρων ασφάλειας για τη ζωή τους.

Τέλος, ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, Δημήτρης Οικονομάκος, σχολίασε ότι σε τέτοια γεγονότα η οργή έχει τον πρώτο λόγο, ενώ μίλησε για ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα, αφού «οι συνδικαλιστές είχαν προειδοποιήσει πολλάκις για τις αδυναμίες του συστήματος ασφαλείας του σιδηροδρόμου. Είναι ενδεικτικό ότι τα απανωτά ατυχήματα στο σιδηροδρομικό δίκτυο προειδοποιούσαν για το κακό που ερχόταν. Από το 2010 έως το 2018, την περίοδο δηλαδή που κορυφώνεται η στρατηγική της “απελευθέρωσης” στο σιδηρόδρομο, απαξιώθηκαν τα συστήματα ασφαλείας και ελαχιστοποιήθηκε το προσωπικό».

Τόνισε, δε, ότι μόνο με το συλλογικό και οργανωμένο αγώνα οι πολίτες μπορούν να παλέψουν κόντρα σε μια πολιτική που για λογαριασμό της εργοδοσίας θυσιάζει τη ζωή, την υγεία και τα δικαιώματα των εργατικών – λαϊκών οικογενειών.

Α.Π.