Γ. Κάντζας: «Από τα πλέον ασφαλή ΚΤΕΛ το Υπεραστικό της Μεσσηνίας»

Γ. Κάντζας: «Από τα πλέον ασφαλή ΚΤΕΛ το Υπεραστικό της Μεσσηνίας»

Με αφορμή την καθυστέρηση του δρομολογίου των 7:30 μ.μ. από Αθήνα

Με αφορμή τη σημαντική καθυστέρηση που υπήρξε στην εκτέλεση δρομολογίου του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μεσσηνίας της Κυριακής, το οποίο κανονικά θα ξεκινούσε στις 7.30 το απόγευμα από Αθήνα προς Καλαμάτα, επιβάτες επικοινώνησαν με το “Θ” και έθεσαν σοβαρά ερωτήματα για την ασφάλεια των διαδρομών, αφού ο οδηγός ξεκίνησε από την Καλαμάτα στις 4.00 το απόγευμα και έπρεπε να επιστρέψει.

Να σημειώσουμε ότι το Υπεραστικό ΚΤΕΛ  διαθέτει έναν από τους νεότερους στόλους λεωφορείων με μικρό μέσο όρο ηλικίας των οχημάτων.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήσαμε με τον πρόεδρο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μεσσηνίας, Γιάννη Κάντζα, ο οποίος κατέθεσε τη δική του άποψη. «Όλα γίνονται με ασφάλεια, οι οδηγοί δουλεύουν οκτάωρο και κάθε 4 ώρες της διαδρομής σταματούν υποχρεωτικά. Τα ΚΤΕΛ έχουν ψηφιακό ταχογράφο που μπορεί να καταγράψει, ακόμα και για ένα μήνα πριν, πόσες ώρες έκανες, πόσο σταμάτησες και ενημερώνεται το ΕΡΓΑΝΗ απευθείας».

Κα πρόσθεσε: «Το λεωφορείο ξεκίνησε από την Καλαμάτα στις 4.00 το απόγευμα και κανονικά θα βρισκόταν στο σταθμό υπεραστικών λεωφορείων στις 6.45, για να αναχωρήσει στη συνέχεια στις 7.30 μ.μ., μετά το απαραίτητο διάλειμμα.

Στη διαδρομή υπήρξε έλεγχος από την Τροχαία, μετά και την τραγωδία των Τεμπών, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει να φτάσει στην Αθήνα. Η αναχώρηση αναβλήθηκε για εύλογο χρονικό διάστημα, προκειμένου ο οδηγός να ξεκουραστεί.

Γι’ αυτό υπήρξε και η καθυστέρηση.

Σε κάθε περίπτωση, το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μεσσηνίας είναι από τα πλέον αξιόπιστα πανελλαδικά και δε χρειάζεται να υπάρχει κανένας προβληματισμός».
Α.Π.