Καλαμάτα: Άλλαξε το ωράριο φύλαξης του Πάρκου Σιδηροδρόμων

Καλαμάτα: Άλλαξε το ωράριο φύλαξης του Πάρκου Σιδηροδρόμων

Τροποποιήθηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας, η σύμβαση υπηρεσιών φύλαξης του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων και του Σχολικού Συγκροτήματος του πρώην Πολυκλαδικού Καλαμάτας.

Η τροποποίηση αφορά στο ωράριο φύλαξης με φυσική παρουσία από την ανάδοχο εταιρεία στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων και συγκεκριμένα από ώρες 22.00 – 6.00 της επομένης ημέρας σε 20.00 έως 4.00 της επομένης ημέρας.

Υπενθυμίζουμε ότι πρόσφατα γονείς και επισκέπτες του Πάρκου ζητούσαν με επιστολή τους να ανακαλέσει ο Δήμος Καλαμάτας την απόφαση της δωρεάν παροχής υπηρεσίας για τη φύλαξη του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων στο «Σύλλογο Πελοποννήσου Ιδιωτικής Φύλαξης Συνοδών Ασφαλείας», τις απογευματινές ώρες, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι «δε χρειαζόμαστε επιτήρηση όταν κάνουμε τραμπάλα!».

Οι γονείς σημείωναν ότι δε δεχόμαστε: Να κυκλοφορούν «μαυροφορεμένοι» με στολές ανάμεσα στον κόσμο και να δημιουργούν κλίμα εκφοβισμού. Να παρακολουθούν εμάς και τα παιδιά μας για την τήρηση κανόνων που είναι απλοί, κατανοητοί και εγγράφως διατυπωμένοι στο χώρο. Να κάνουν οποιαδήποτε παρατήρηση σε παιδιά που τρέχουν, σκαρφαλώνουν, είναι πολλά μαζί ή για οτιδήποτε δεν αρέσει σε οποιονδήποτε «εθελοντή- φρουρό».

Επίσης, με αφορμή το εν λόγω θέμα, η υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ,  Χριστίνα Καντζιλιέρη, τόνισε: «Χαιρετίζουμε τις αντιδράσεις κατοίκων της Καλαμάτας που εναντιώνονται στην απαράδεκτη απόφαση του Δήμου Καλαμάτας να δεχτεί την εθελοντική φύλαξη του πάρκου σιδηροδρόμων, από σύλλογο επαγγελματιών σεκιούριτι τις απογευματινές ώρες. Τις ώρες δηλαδή που το πάρκο έχει ζωντάνια από γονείς, παιδιά που παίζουν, ανθρώπους που αθλούνται ή κάνουν βόλτα.

Αν θέλει ο Δήμος να “προστατέψει” το πάρκο, να το αναβαθμίσει με ασφαλείς και σύγχρονες παιδικές χαρές. Με καθημερινή, συστηματική και ολοκληρωμένη καθαριότητα. Με το απαραίτητο τεχνικοεπιστημονικό προσωπικό για τη φροντίδα των δέντρων και του πρασίνου. Με χώρους ατομικής και ομαδικής άθλησης. Με επάρκεια του φωτισμού σε όλο το πάρκο.

Άρα, χρειάζεται να προσληφθεί σταθερό, μόνιμο προσωπικό από το Δήμο, για τη φροντίδα του πάρκου, χωρίς την εμπλοκή επιχειρηματικών συμφερόντων και ΣΔΙΤ. Η απόφαση για την εθελοντική φύλαξη του πάρκου, τις ώρες που δε χρειάζεται στην ουσία φύλαξη, πέρα από τα εύλογα ερωτηματικά που προκαλεί για το λόγο που παίρνεται, δεν πρέπει να βγάλει από το κάδρο τα προβλήματα και τις ανάγκες αναβάθμισης του πάρκου.

Η παραπάνω απόφαση, όμως του Δήμου Καλαμάτας δεν κάνει καμία αναφορά για τις παραπάνω διαμαρτυρίες, αφού οι ώρες φύλαξης είναι τελείως διαφορετικές.