Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας: Προβολή σήμερα της ταινίας «Στην αυλή του σχολείου»

Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας: Προβολή σήμερα της ταινίας «Στην αυλή του σχολείου»

Συνεχίζονται σήμερα οι προβολές της Filmhouse / Νέας Κινηματογραφικής Λέσχης Καλαμάτας με την ταινία «Στην αυλή του σχολείου», την οποία θα προλογίσει η κα Αντωνία Σκόκου, κοινωνική ανθρωπολόγος, Msc Διοίκησης Μονάδων Υγείας, προϊσταμένη Κοινωνικής Υπηρεσίας Δήμου Πύλου- Νέστορος.

Όταν ο Αμπέλ πέφτει θύμα bullying από άλλα παιδιά, η Νορά σπεύδει να τον προστατεύσει. Όμως, εκείνος της ζητά να μην πει τίποτα. Ανάμεσα στον κόσμο των ενηλίκων και σε αυτόν των παιδιών, η Νορά προσπαθεί να βρει τη θέση της.  Η μικρή Νορά δε θέλει ν’ αποχωριστεί τον μπαμπά της στην αυλή του σχολείου. Τον αγκαλιάζει και κλαίει σιωπηλά. Η καθημερινότητα εκεί είναι δυσβάσταχτη, αλλά κανείς δεν το ξέρει. Ο αδελφός της, ο Αμπέλ, κάθε μέρα πέφτει θύμα των άλλων αγοριών της τάξης, που τον βασανίζουν και τον εξευτελίζουν, ξανά και ξανά, χωρίς οι πολυάσχολοι, κουρασμένοι κι εκνευρισμένοι δάσκαλοι να το παρατηρούν. Η Νορά γνωρίζει, αλλά ο Αμπέλ την έχει ορκίσει να μην το πει στους «μεγάλους». Πόσο θα αντέξει το κοριτσάκι να μείνει σιωπηλό κάτω από ένα τόσο βαρύ φορτίο;

Κινηματογραφικά μοναδική ταινία, που θέτει στο επίκεντρο την παιδική εμπειρία, στη δύσκολη συνθήκη του σχολικού εκφοβισμού.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ

«Στην αυλή του σχολείου» – Un monde

Drama | K-13 | 2021 | B | 114΄

Σκηνοθεσία: Laura Wandel

Παίζουν:  Maya Vanderbeque, Günter Duret, Lena Girard Voss

21.00 | αμφ. «Θ. Αγγελόπουλος», Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας | Είσοδος 5 ευρώ, ελεύθερη κάτω των 18