Νέα εξαπάτηση ηλικιωμένης στην Καλαμάτα με λεία 15.000 ευρώ

Νέα εξαπάτηση ηλικιωμένης  στην Καλαμάτα με λεία 15.000 ευρώ

Ήρθε από το Ζεφύρι Αττικής και παρίστανε το λογιστή του γιου της
Άλλη μια περίπτωση απάτης εξιχνιάσθηκε την Τετάρτη με θύμα μια 86χρονη στην Καλαμάτα, από την οποία ένας 30χρονος κατάφερε να αφαιρέσει 15.000 ευρώ παρουσιαζόμενος ως λογιστής.

Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας εντόπισε το δράστη μέσα στο πρώτο 24ωρο, ωστόσο τα χρήματα δε βρέθηκαν.

Την έπεισε
Την Τρίτη ο 30χρονος από το Ζεφύρι Αττικής, έχοντας προφανώς προσχεδιάσει τις κινήσεις του, εντόπισε την ηλικιωμένη γυναίκα σε περιοχή της Καλαμάτας, την προσέγγισε και της συστήθηκε ως λογιστής του γιου της.

Την έπεισε, λοιπόν, ότι ο γιος της έχει επιστροφή χρημάτων από την εφορία, ύψους 15.000 ευρώ, όμως πρέπει άμεσα να του δώσει 5.000 ευρώ για να προχωρήσει η διαδικασία. Κατάφερε δε να μπει στο αυτοκίνητό του και μαζί πήγαν μέχρι το σπίτι της.

Πήρε 15.000 ευρώ
Εκεί η γυναίκα, αφού τον άφησε να μπει, έφερε από το υπνοδωμάτιο 5.000 ευρώ και τα έδωσε στον δήθεν λογιστή. Αυτός, όμως, καθώς αντιλήφθηκε πως υπάρχουν κι άλλα χρήματα, κατάφερε να ξεγελάσει τη γυναίκα και χωρίς να τον αντιληφθεί πήγε στο υπνοδωμάτιο, απ’ όπου πήρε και τα υπόλοιπα χρήματα, αφαιρώντας συνολικά 15.000 ευρώ.

Όταν η γυναίκα κατάλαβε πως πρόκειται για απατεώνα, ενημέρωσε την Αστυνομία και η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας από βιντεοληπτικό υλικό κατάφερε να ταυτοποιήσει το δράστη.

Έτσι, το πρωί της Τετάρτης αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Ζεφυρίου εντόπισαν στο Ζεφύρι και συνέλαβαν τον 30χρονο. Χθες οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ο οποίος τον παρέπεμψε στο Αυτόφωρο για να δικασθεί.

Της Βίκυς Βετουλάκη