Νέα Κινηματογραφική: Σήμερα η «Κακή Εκπαίδευση» του Αλμοδόβαρ

Νέα Κινηματογραφική: Σήμερα η «Κακή Εκπαίδευση» του Αλμοδόβαρ

Με την ταινία «Κακή Εκπαίδευση» συνεχίζονται από τη Filmhouse / Νέα Κινηματογραφική σήμερα οι προβολές της. Μάλιστα, την ταινία θα προλογίσει ο κ. Αριστοτέλης Κοΐνης, δρ. Κλινικής Ψυχολογίας, διδάσκων στο Τμήμα Λογοθεραπείας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ με την ταινία “La mala educacion” (Κακή Εκπαίδευση), χωρίς ενδοιασμούς, μιλά για την Ισπανία του Φράνκο, για την εποχή μετά τη δικτατορία και τα σκοτεινά αντικείμενα του πόθου των ηρώων του, που μεγάλωσαν στο ίδιο καθολικό σχολείο.

Υπό το βλέμμα του πατέρα Μάνολο, δύο αγόρια επιδίδονται στην εξερεύνηση της σεξουαλικότητάς τους, ανακαλύπτοντας την έλξη για το ίδιο φύλο.

Ύστερα από χρόνια ξανασυναντιούνται, ώστε να κάνουν ταινία όλα αυτά που έζησαν κατά τα παιδικά τους χρόνια. Σε μια ελεύθερη πλέον Ισπανία (καθώς μεγάλωσαν την εποχή διακυβέρνησης του Φράνκο), ο Ιγκνάθιο είναι ηθοποιός σε μικρές παραγωγές και ο Ενρίκο σκηνοθέτης σε αναζήτηση σεναρίου για την επόμενη ταινία του.

Ο Ιγκνάθιο επισκέπτεται το φίλο και πρώτο του έρωτα Ενρίκο έπειτα από πολλά χρόνια, για να του προτείνει ένα σενάριο που έγραψε ο ίδιος και μιλά για τη ζωή του, όντας μαθητής στο έλεος του παιδόφιλου πατέρα Μανόλο.

Το σενάριο αναστατώνει τον Ενρίκο, καθώς φέρνει πίσω αναμνήσεις που πίστευε πως είχε ξεχάσει.

Παρόλα αυτά, ο νεαρός σκηνοθέτης αποφασίζει τελικά να γυρίσει την ταινία και μάλιστα με πρωταγωνιστή τον ίδιο τον Ιγκνάθιο! Οι δύο άνδρες θα συνδεθούν ερωτικά χωρίς αναστολές, αλλά το μυστικό της ταυτότητας του Ιγκνάθιο θα ανατρέψει τις ισορροπίες, φέρνοντας στο φως ένα φοβερό φόνο.

ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ
«Κακή Εκπαίδευση» – La Mala Educaciοn
Crime, Drama | K-17 | 2004 | Es | 106΄
Σκηνοθεσία: Pedro Almodóvar
Παίζουν:  Gael García Bernal, Fele Martínez, Javier Cámara
21.00 | αμφ. Θοδ. Αγγελόπουλος, Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας | Είσοδος 5 ευρώ, ελεύθερη κάτω των 18