Ο «βασιλιάς» είναι γυμνός

Ο «βασιλιάς» είναι γυμνός

«Επιθεώρηση στο Δελφινάριο» το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο. Η Δημοτική Αρχή, προκειμένου να αναγκάσει την αντιπολίτευση να την κάνει συνένοχο στα λάθη και στις παραβάσεις της, να αποδεχτεί να σπάσει το τεχνικό πρόγραμμα και ακολούθως τον προϋπολογισμό του Δήμου πάνω από 20.000.000 ευρώ, σε απευθείας αναθέσεις, χωρίς τη διαφάνεια που ορίζει ο νόμος, παγίδευσε αγνούς γονείς, λέγοντάς τους ψέματα ότι δεν μπορεί να κάνει έργο στα σχολεία, γιατί του έχει δέσει τα χέρια η αντιπολίτευση.

Σε τρία Δημοτικά Συμβούλια χρησιμοποίησε γονείς που αγωνιούν για το σχολικό περιβάλλον των παιδιών τους, για να καλύψει την αδράνειά του τέσσερα χρόνια, για τα σχολεία. Προσπάθησε να κάνει άλλη μια φορά το άσπρο μαύρο, και να μεταθέσει τις δικές του ευθύνες στις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές. Γιατί η Δημοτική Αρχή τα έτη 2019, 2020, 2021, 2022, που είχε ψηφισμένα τεχνικά προγράμματα, προϋπολογισμούς και χρήματα για τη σχολική στέγη όπως κάθε χρόνο, δεν έκανε τις νόμιμες διαδικασίες και δεν έφερε τα θέματα αυτά στο Δημοτικό Συμβούλιο;

Γιατί δεν έχει κάνει τους αντισεισμικούς ελέγχους τουλάχιστον, σε όλα τα σχολεία της Τριφυλίας;

Γιατί δεν μπορεί. Ο δήμαρχος διοικεί το Δήμο και όχι η αντιπολίτευση. Ας το δεχτεί ότι δεν μπορεί και μην το παίζει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση. Παγκόσμια πρωτοτυπία στο Δήμο Τριφυλίας η τακτική Λεβεντάκη. Αυτή είναι η κατάντια του Δήμου τα έτη 2019 – 2023, Δημοτική Αρχή Λεβεντάκη. Περιπλανώμενος στις εμμονές του, ο θιασάρχης Γεώργιος Λεβεντάκης, προσβάλλοντας ακόμα και ανθρώπους που τον εμπιστεύτηκαν και οι οποίοι κινδυνεύουν εξαιτίας του να είναι υπόλογοι στο μέλλον, πλήρως ανίκανος να διοικήσει το Δήμο, με προπαγάνδα και παραπληροφόρηση, τέσσερα σχεδόν χρόνια δήμαρχος, έχει εγκλωβίσει το Δήμο στην εμμονή τού τι δεν έχει γίνει εδώ και 30 χρόνια!

Ένας Γεώργιος Λεβεντάκης που κάνει τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τον αρχιτέκτονα, τον πολιτικό μηχανικό, τον υδραυλικό, τον ηλεκτρολόγο, το μηχανικό αυτοκινήτων, τον κηπουρό, τον έμπορο, τον επιχειρηματία, τον εφοπλιστή, τον ευεργέτη, τον τιμωρό, τον εισαγγελέα, το δικαστή Τρεντ και το μόνο που δεν μπορεί να κάνει, είναι το δήμαρχο! Γιατί ποτέ δεν μπόρεσε να μάθει ότι η συλλογικότητα και η συνεργασία είναι το μεγαλείο της αυτοδιοίκησης. Ό,τι και να κάνει, η αυτοδιοίκηση της Τριφυλίας δεν πρόκειται να μεταβεί στην «κουτσαβίστικη» εποχή που προσπαθεί να τη φέρει.

Συνεχώς παριστάνει τον αδικημένο για να κρύψει την ανικανότητά του πίσω από την αντιπολίτευση. Ας μας πει, λοιπόν, συγκεκριμένα ποιο έργο οραματίστηκε, ξεκίνησε ή τελείωσε ο ίδιος αυτά τα τέσσερα χρόνια. Επιμελώς συγκρίνει τον εαυτό του με το τι δεν έχει γίνει στο Δήμο εδώ και τριάντα χρόνια. Ταυτόχρονα περηφανεύεται και καπηλεύεται ως δικά του τα έργα που έχουν ξεκινήσει από τις προηγούμενες Δημοτικές και Περιφερειακές Αρχές, από δεκαετίες και από τύχη και μόνο έσκασαν πάνω του: του Συνδέσμου Τέλου Άγρα, Άνω Πόλη Κυπαρισσίας, Βιολογικό Γαργαλιάνων, Δεκατεσσάρων, Ενεργειακή Αναβάθμιση Κολυμβητηρίου Κυπαρισσίας, open mall και άλλα, και ακόμα δεν έχει τελειώσει και τίποτα από αυτά.

Ας μη σχολιάσουμε για λιμάνια και μεγάλες υποδομές που βρίσκονται στη χειρότερη μοίρα όλων των εποχών της Τριφυλίας! Το κατασκευασμένο αφήγημα του «Σωτήρα» που παρουσίασε το 2019, έχει καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος. Παρότι του δόθηκε η ευκαιρία, την πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων. Παραπλάνησε μια ολόκληρη Τριφυλία με ψέματα. Και τώρα πια ο «Βασιλιάς» είναι γυμνός, χωρίς «αυλή», κυριευμένος από βοναπαρτισμό, εγωκεντρισμό, τυχοδιωκτισμό, ψέματα και προπαγάνδα. Φθάνει πια!

Φοβάσαι! Φοβάσαι για τις ανομίες και παρανομίες σου και αυτό φαίνεται ακόμα και από τις μελέτες σου, που πηγαινοέρχονται σαν κουρελόχαρτα στις διάφορες υπηρεσίες. Φοβάσαι τους υπαλλήλους που έχουν στους ώμους τους την υλοποίηση του έργου του Δήμου, που με την απειλή της τιμωρίας τους προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους. Φοβάσαι την αλλαγή, γιατί τότε θα διαπιστώσουν το κακό που έχεις κάνει στο Δήμο Τριφυλίας. Πάνω από όλα φοβάσαι για τον ίδιο σου τον εαυτό. Οι εταιρείες που έκαναν τους ελέγχους στην ΔΕΥΑΤ και στα νομικά πρόσωπα, από πού προέρχονται; Πότε συστάθηκαν; Και από ποιους;

Δεσμεύομαι ότι θα ελεγχθούν όλες οι απευθείας αναθέσεις, οι προφορικές αναθέσεις, τα εντέλλεσθε και όλα τα πεπραγμένα σου.

Είσαι μόνο μια κακή στιγμή στην ιστορία της Τριφυλίας.

Της Χάιδως Παναγιωτοπούλου
Δημοτικής συμβούλου Τριφυλίας,
υποψήφιας δημάρχου Τριφυλίας, δικηγόρου