Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Επιχορήγηση 1,5 εκ. ευρώ για σίτιση δικαιούχων φοιτητών

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Επιχορήγηση 1,5 εκ. ευρώ για σίτιση δικαιούχων φοιτητών

Οι 470 επιλαχόντες εξακολουθούν να βρίσκονται «εκτός»

Στο ζήτημα που έχει προκύψει με την περικοπή 470 φοιτητών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου από τη δωρεάν σίτιση για το τρέχον έτος έχουμε αναφερθεί και στο παρελθόν. Αυτό που αλλάζει τα δεδομένα είναι το νέο κονδύλι, ύψους 1.466.520 ευρώ, προς το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, το οποίο εγκρίθηκε τις προηγούμενες μέρες από το υπουργείο Παιδείας.

Με βάση τη λογική το ποσό αυτό θα έπρεπε να είναι υπολογισμένο έτσι ώστε να καλύψει τις ανάγκες για σίτιση όλων των φοιτητών ανεξαιρέτως, ακόμα και των επιλαχόντων, που έχουν μείνει εκτός από τον Ιανουάριο.

Αυτό, όμως, δε συνέβη, καθώς, έπειτα από επικοινωνία του «Θ» με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Αθανάσιο Κατσή, ο ίδιος μας ανέφερε ότι το εν λόγω κονδύλι φτάνει να καλύψει μόνο όσους φοιτητές βρίσκονται «εντός» λίστας για δωρεάν σίτιση.

Όσον αφορά στους 470 επιλαχόντες που είναι στην αναμονή τους τελευταίους τρεις μήνες και θα εξακολουθήσουν, η δωρεάν σίτισή τους θα μπορέσει να προχωρήσει μόνο όταν εγκριθούν τα ταμειακά υπόλοιπα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, σύμφωνα με εντολή του ΥΠΑΙΘ, από τα οποία και θα καλυφθεί η δαπάνη.

Της Χριστίνας Μανδρώνη