Παράταση μέχρι τον Ιούνιο για τα έργα ασφάλειας στο δρόμο Θουρία –Πολιανή – Δυρράχι

Παράταση μέχρι τον Ιούνιο για τα έργα ασφάλειας στο δρόμο Θουρία –Πολιανή – Δυρράχι

Παράταση, μέχρι και τον Ιούνιο, εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ολοκλήρωση του έργου «Βελτίωση – συντήρηση ασφάλειας (πλέγματα –τεχνικά – ασφαλτικά) στην 4η επαρχιακή οδό Θουρία –Πολιανή – Δυρράχι», προϋπολογισμού 460.000 ευρώ.

Το έργο εκτελείται από την εταιρεία  Μπιτχαβά Κυριακή – Κριβάς Γεώργιος Ο.Ε., με έκπτωση 43,09%. Η αρχική προθεσμία ολοκλήρωσης ήταν το Σεπτέμβριο του 2022, ενώ η παράταση που είχε δοθεί έληξε στις αρχές Μαρτίου.

Εργασίες

Με το εν λόγω έργο προβλέπεται η εκτέλεση εργασιών για τη βελτίωση – συντήρηση του τμήματος της 4ης επαρχιακής οδού Θουρία -Πολιανή.

Οι επεμβάσεις συνίστανται, κυρίως, στην εκτέλεση εργασιών που αποβλέπουν στην προστασία των διερχομένων οχημάτων, κυρίως από πτώση βράχων, αλλά και στην προφύλαξη οχημάτων από πτώση εκτός της οδού, κατάντη του δρόμου, με τοποθέτηση μεταλλικών στηθαίων ασφαλείας, επισκευή πέτρινων στηθαίων, πινακίδες σήμανσης, τοποθέτηση μεταλλικών πλεγμάτων, κατασκευή τοίχων αντιστήριξης για τη συγκράτηση καταπτώσεων, επισκευή-συντήρηση υπαρχόντων μεταλλικών πλεγμάτων κ.λπ.

Παράταση

Έχει εκτελεσθεί το 50% του έργου και ειδικότερα οι εξής εργασίες: άρση καταπτώσεων για κάθε είδος έδαφος, καθαρισμοί πρανών ανοικτών εκσκαφών, επένδυση πρανών με πλήρως αγκυρούμενο γαλβανισμένο συρματόπλεγμα, τοποθέτηση αγκυρίων ολόσωμης πάκτωσης ανοικτών εκσκαφών, αφαίρεση και επανατοποθέτηση επένδυσης πρανών με ελεύθερο πλέγμα.

Στην παράταση που δόθηκε μέχρι το Μάρτιο ο ανάδοχος προχώρησε μόνο στη συνέχιση των εργασιών κατασκευής επενδύσεων με πλήρως αγκυρούμενα πλέγματα.

Κύρια αιτία της νέας παράτασης είναι το γεγονός ότι κατά τους χειμερινούς μήνες δεν ήταν ασφαλείς οι εργασίες κατασκευής των τοίχων αντιστήριξης, διότι απαιτούν χρόνο, μηχανήματα έργων και εργάτες που εκτίθενται σε κίνδυνο λόγω των καταπτώσεων βραχωδών υλικών.

Οι θέσεις κατασκευής των τοίχων ενέχουν μεγάλη πιθανότητα ενεργοποίησης καταπτώσεων βραχωδών υλικών κατά την εκτέλεση των εργασιών υλοποίησής τους. Έτσι, ζήτησε παράταση, η οποία δόθηκε έως 1η Ιουνίου του 2023, για να ολοκληρωθούν κι όλες οι υπόλοιπες εργασίες.

Της Βίκυς Βετουλάκη