Περιοδεία της ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ σε καταυλισμούς Ρομά

Περιοδεία της ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ σε καταυλισμούς Ρομά

Περιοδεία στον καταυλισμό των Ρομά στην Αγία Τριάδα Καλαμάτας και σε συνοικίες Ρομά στη Σπερχογεία πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ με τον Γιάννη Γαλανόπουλο, υποψήφιο βουλευτή Μεσσηνίας και τον Δημήτρη Οικονομάκο, δημοτικό σύμβουλο Καλαμάτας με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Εκεί, όπως αναφέρεται, «αναδείχτηκαν για άλλη μια φορά οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης των Ρομά στον καταυλισμό της Αγίας Τριάδας. Χαμόσπιτα που παραπέμπουν σε φαβέλες, χωρίς ρεύμα και με νερό από μια σωλήνα ποτίσματος. Τα σκουπίδια υπάρχουν παντού και παραμονεύει ο κίνδυνος ατυχήματος ανά πάσα στιγμή. Μεγάλο ποσοστό παιδιών δε συμμετέχει στην εκπαιδευτική διαδικασία και οι συνθήκες υγιεινής ανύπαρκτες. Η ανεργία αγγίζει το 70%.

Αυτές οι συνθήκες μαζί με την επί δεκαετίες γκετοποίηση οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην εγκληματικότητα και στο περιθώριο, αποτελούν το έδαφος για τη δράση εγκληματικών κυκλωμάτων, στα οποία εμπλέκονται επιχειρηματικά συμφέροντα, με λεία εκατομμύρια ευρώ, τα οποία βέβαια μένουν πάντα στο απυρόβλητο».

Ο Γιάννης Γαλανόπουλος ανέδειξε στη συζήτηση με τους Ρομά  ότι υπεύθυνοι για αυτή την κατάσταση είναι όσοι κυβέρνησαν όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και οι Περιφερειακές-Δημοτικές Αρχές. Το δε ΚΚΕ, εξήγησε, διεκδικεί με ευθύνη του κράτους να ξεκινήσει άμεσα ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα κοινωνικής ένταξης των Ρομά.