Πόλος έλξης για τους επισκέπτες η Κεντρική Αγορά Καλαμάτας

Πόλος έλξης για τους επισκέπτες η Κεντρική Αγορά Καλαμάτας

Αφιέρωμα στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας έκανε το ertnews και παρουσιάστηκε στο ένθετο «Τουρισμός». Στο ρεπορτάζ γίνεται αναφορά στη λειτουργία της ΚΑΚ, που αποτελεί πόλο έλξης επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στον τίτλο του θέματος, η Κεντρική Αγορά χαρακτηρίζεται ως «μία από τις καλύτερες της Ευρώπης», ενώ περιλαμβάνονται δηλώσεις του προέδρου της, Τάσου Αγγελή, παραγωγών και καταναλωτών.

Να σημειώσουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Κεντρική Αγορά Καλαμάτας αποσπά το θαυμασμό ντόπιων και ξένων, ειδικών και μη. Σύμφωνα με τις έρευνες που είχαν διενεργήσει το Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας και άλλοι φορείς, ο πιο ενδιαφέρων τουριστικός πόλος της πόλης για τους επισκέπτες της είναι η Δημοτική Αγορά (Κεντρική Αγορά).

Παράλληλα, στις 21 Ιουλίου 2022 η ηλεκτρονική έκδοση της γαλλικής εφημερίδας «Le Figaro», στην ενότητα Voyages (Ταξίδια), επεφύλαξε άκρως τιμητική αναφορά στην Αγορά της Καλαμάτας, την οποία ξεχωρίζει, μεταξύ άλλων πολλών, κατατάσσοντάς την στις έξι καλύτερες αγορές της Ευρώπης.

Το δημοσίευμα με τίτλο: «Le marche de Kalamata, l’ ame paysanne du Peloponnese» – («Η αγορά της Καλαμάτας, η αγροτική ψυχή της Πελοποννήσου») ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Από τη Γαλλία μέχρι την Κροατία, την Ισπανία, το Βέλγιο, την Ιταλία και την Ελλάδα, επιλέξαμε έξι από τις πιο όμορφες αγορές στην Ευρώπη, των οποίων η ιστορία συγχωνεύεται με αυτήν της ίδιας της πόλης τους. Αγορές που είναι χωνευτήρι πολιτισμών και χαρούμενων συναντήσεων».

Να, λοιπόν, πώς ένα μεγαλόπνοο έργο μπορεί να μετατραπεί σε εφαλτήριο προβολής και ανάπτυξης μιας πόλης, πολλαπλασιάζοντας εκθετικά τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και δίνοντας νέα δυναμική στην πορεία της προς το μέλλον.