Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

ΤΡΑΓΙΚΟΝ δυστύχημα ανηγγέλθη χθες εκ Φιγαλείας, διαπραχθέν εξ απροσεξίας του γέροντος Φωτ. Πολυχρονοπούλου, κατοίκου Κάτω Φιγαλείας.

Ο εν λόγω γέρων μεταβάς εις τον εις θέσιν Πλαγιά Λόφον επεχείρησε να εκριζώση κάποιο δένδρον, εξ υπαιτιότητος δε τούτου λίθος αρκετού μεγέθους απεσπάσθη, εκυλίσθη προς τα κάτω, κατά την διαδρομήν του δε εύρεν τον εις τους πρόποδας του ιδίου λόφου βόσκοντα το ποίμνιόν του  δεκαεπταετή ποιμένα Αναστ. Ν. Στριγγλόγιαννην εκ κάτω Φιγαλείας, ο οποίος κτυπηθείς καιρίως, εξέπνευσε αμέσως.

-Ο Παν. Ν. Μπάκας εκ του χωρίου Φουρτζή μετά του Φωτ. Αναστ. Γκούλου εκ Ρωμυρίου, απήγαγον έξωθι του χωρίου τούτου βιαίως την 16έτιδα Αθανασίαν θυγατέραν Βασιλείου Φιτσάλου, την οποίαν και εβίασαν.

ΕΚ των απαγωγέων συνελήφθη ο Παναγιώτης Νικολ. Μπάκας εις τινά οικίαν εις το χωρίον Ρωμανού όπου είχε καταφύγη μετά της απαχθείσης, η οποία κατά την ανάκρισίν της ωμολόγησεν ότι αποστέργει τον απαγωγέα της και επιθυμεί την καταδίωξίν του.

-ΑΠΕΒΙΩΣΕ και εκηδεύθη συνοδευθείς μέχρις της τελευταίας του κατοικίας υπό της εκλεκτοτέρας μερίδος της πόλεώς μας. Ο Ηλίας Π. Παλαμάρας ήταν ένας από τους πλέον θετικούς και ειλικρινείς χαρακτήρας, συνετός οικογενειάρχης και αγαπητός παρ’ όλων ως άτομον. Τους βαρυπενθούντας υιόν του Αριστείδην και τους αδελφούς του το «Θάρρος» συλλυπείται θερμότατα.