Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

ΧΘΕΣ και ώραν 10ην π.μ. εδόθη εν τη αιθούση της Λαϊκής Σχολής, εν μέσω πυκνού ακροατηρίου, η διάλεξις του υποψηφίου γερουσιαστού δικηγόρου Χριστοδούλου Δικαίου «Περί του θεσμού της Γερουσίας». Ο ρήτωρ κατεχειροκροτήθη.

ΕΠΙΣΗΣ εις τον Εμπορικόν Σύλλογον εδόθη την αυτήν ημέραν περί την 5ην απογευματινήν, εν μέσω επίσης πυκνού και εκλεκτού ακροατηρίου, η διάλεξις του εγκρίτου ιατρού της πόλεώς μας Γ. Παπαδόγιαννη με θέμα «Η φύσις της γυναικός – ζωολογική, βιολογική και κοινωνιολογική εξέτασις αυτής».

-ΤΟ Δημοτικόν Συμβούλιον κατά την συζήτησιν του προϋπολογισμού απεφάσισε την αύξησιν της μισθοδοσίας του δημάρχου από 8 χιλιάδων δραχμών εις 12 χιλιάδας. Επίσης απεφάσισε να αυξηθούν αι μισθοδοσίαι όλων εν γένει των δημοτικών υπαλλήλων κατά 25%.

-ΧΘΕΣ περί την 1.30 μεταμεσημβρινήν ώραν εξερράγη πυρκαϊά επί της παρά την οδόν Μπούτση οικίαν πρώην Δημ. Ζήρα, η οποία κατεσβέσθη αμέσως υπό των προσδραμόντων πολιτών χωρίς να προξενηθώσιν ζημίαι άξιαι λόγου.

-ΧΘΕΣ επεδόθη εις το πρώτον αστυνομικόν τμήμα μήνυσις υπό του Νικολάου Βασιλειάδη κατά των Ανδρ. Πολιτάκη, Παναγ. Πουλοπούλου, Ψυχάρη και Ξεκοτέα, διότι επετέθησαν κατ’ αυτού αδίκως εις την συνοικία Φυτειάς και ο πρώτος τούτων εξήγαγε κατ’ αυτού και περίστροφον, του οποίου όμως δεν έκαμε χρήσιν.