Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

ΑΠΕΒΙΩΣΕΝ ο δημοτικός σύμβουλος Σταύρος Λυκουρέζος. Ο μεταστάς, αγαθώτατος τύπος ανθρώπου, κοινωνικός, άκακος, εξετιμάτο παρά πάντων. Παλαιός καπνέμπορος ατυχήσας εις την επιχείρησίν του, ουδέποτε έπαυσε να είναι άμεμπτος εις τας κοινωνικάς του σχέσεις. Ο θάνατός του ηκούσθη παρά τη κοινωνία μας με ειλικρινή θλίψιν.

-ΑΝΗΓΓΕΛΘΗ χθες εκ Πύλου ότι προχθές το εσπέρας εις το χωρίον Ευαγγελισμός της ομωνύμου κοινότητος ο Βασίλειος Δ. Γάλλος εφόνευσε δια δικάννου κυνηγετικού όπλου τον Κωνσταντίνον Καραμήτσον τραπείς είτα εις φυγήν. Τα αίτια δεν γνώσθησαν εισέτι. Λέγεται ότι ο φονεύς θα κατέφυγεν ενταύθα ίνα παρουσιασθή εις τον Εισαγγελέα.

-ΕΙΣ τα ποίμνια της Κοινότητος Μεσσήνης εις τα οποία δεν είχεν εισέτι ενεργηθή ο αντιευλογικός εμβολιασμός, παρουσιάσθη η νόσος ευλογιά, με αρκετά θανατηφόρα κρούσματα.

ΠΡΟΣ εντοπισμόν και καταστολήν της νόσου, ο Νομοκτηνίατρος Μεσσηνίας, διέταξε την ενέργειαν προληπτικού αντιευλογικού εμβολιασμού, δι’ εγκυκλίου του δε τόσον προς την Κοινότητα Μεσσήνης όσον και εις τας γειτονικάς κοινότητας, προτρέπει τους κτηνοτρόφους, όπως αποφασίσουν την ενέργειαν αντιευλογικού εμβολιασμού εφ’ όλων των υγιών προβάτων προς αποτροπήν του απειλούντος την κτηνοτροφίαν κινδύνου εκ της μεταδόσεως της νόσου.