Προφυλακίσθηκαν 9 από τους 12 για τη διακίνηση σκληρών ναρκωτικών

Προφυλακίσθηκαν 9 από τους 12 για τη διακίνηση σκληρών ναρκωτικών

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν εννέα από τους δώδεκα συλληφθέντες, οι οποίοι κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ηρωίνη και κοκαΐνη σε πάνω από 100 χρήστες σε Μεσσηνία, Αρκαδία και Λακωνία.

Το κύκλωμα εξάρθρωσε την προηγούμενη εβδομάδα το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας και ως μέλη του ταυτοποιήθηκαν δεκαεννέα άτομα σε Καλαμάτα και Αθήνα, εκ των οποίων τα δώδεκα συνελήφθησαν το πρωί της Πέμπτης με εντάλματα του ανακριτή Καλαμάτας, τέσσερα δε συνελήφθησαν και άλλα τρία είναι ήδη έγκλειστα σε φυλακές για υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών που συνδέονται με τη συγκεκριμένη.

Οι δώδεκα που συνελήφθησαν Κυριακή και Δευτέρα οδηγήθηκαν στον ανακριτή, όπου απολογήθηκαν για τις πράξεις τους. Μετά τις απολογίες τους εννέα προφυλακίσθηκαν και τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Ειδικότερα, προφυλακιστέοι κρίθηκαν και πήραν το δρόμο για τη φυλακή ο 40χρονος που κατηγορείται ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, ένας 23χρονος από τη Μαγούλα Αττικής, ένας 36χρονος, ένας 27χρονος, ένας 56χρονος, μια 21χρονη, μια 38χρονη, 33χρονη και μια 28χρονη.

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν ένας 24χρονος με την υποχρέωση να παρουσιάζεται δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, ένας 47χρονος με την υποχρέωση καταβολής εγγύησης 5.000 ευρώ και εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και μια 22χρονη από την Αθήνα με την υποχρέωση να παρουσιάζεται δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της και με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Β.Β.