Σε κυκλοφορία το βιβλίο «Όρια και ρήξεις» της Αντωνίας Παυλάκου

Σε κυκλοφορία το βιβλίο «Όρια και ρήξεις» της Αντωνίας Παυλάκου

Υπό τον τίτλο «Όρια και ρήξεις» κυκλοφόρησε η συλλογή διηγημάτων της φιλολόγου, συγγραφέως και προέδρου της Ένωσης Μεσσήνιων Συγγραφέων, Αντωνίας Παυλάκου, από τις εκδόσεις «24 γράμματα».

Δεν είναι μόνο το άρωμα νοσταλγίας που αποπνέει το ταξίδι του αναγνώστη στα είκοσι έξι διηγήματα της συλλογής, όπως διαβάζουμε στο οπισθόφυλλο, αλλά και η αγωνία της συγγραφέως να μη χαθεί το ήθος, ο πόνος, το πάθος και τα παθήματα ηρωίδων και ηρώων που χαρακτηρίζουν υπόρρητα, μέχρι και σήμερα, τη συλλογική ζωή και την ατομική σκέψη μας.

Με αναφορές που ξεκινούν πιο πριν και από τα ματωμένα χρόνια του Εμφυλίου και φτάνουν ως τις μέρες μας, με αφήγηση ζωντανή και γλώσσα εύπλαστη, κυριαρχεί στη μυθοπλασία η βιωμένη προσπάθεια των ηρώων – στην πλειονότητά τους γυναικών – για την υπέρβαση και τη ρήξη.

Ένα λογοτεχνικό σύμπαν δομημένο με αφηγηματική δεξιοτεχνία διαπερνά τα σκαμπανεβάσματα της ιστορίας και της διαφορετικότητας των ελληνικών τόπων, εναρμονίζεται με τη συγχρονία και έμμεσα αναζητά το μελλοντικό καλύτερο άνθρωπο.